La sisena edició del Delta Birding Festival tindrà una especial atenció en la cura dels residus

Més d’un centenar de propostes molt diverses per a ornitòlegs i amants de la natura en general, amb la participació d’especialistes de renom internacional

Estol de flamencs a la llacuna de la Tancada.
Estol de flamencs a la llacuna de la Tancada. | Cedida
Redacció
12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:48h
Els propers dies  20, 21 i 22 de setembre, MónNatura Delta serà el centre del món ornitològic amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats: sortides en barca, alliberament d’aus, conferències i exposicions entre d’altres.

El festival internacional d'ornitologia, arriba a la  sisena edició amb més d’un centenar de propostes molt diverses, i enguany posa un especial interès en la cura dels residus.

La graella del Delta Birding Festival presenta un cicle dedicat a la presencia de plàstics al mar entre d’altres, així com una exposició d’art amb materials reciclats que s’anirà creant al llarg dels tres dies del festival. MónNatura es veurà envaït per unes quantes aus sorgides de restes de metall. Un cant absolut a l’art del reciclatge d’un jove autodidacta com és en Luca García.

Els aficionats de l’art i dels ocells enguany estan d’enhorabona perquè podran veure pintura de graffitis en directe cada dia. L’artista Roc Blackblock mostrarà com una tècnica artística d’origen molt urbà com són els graffitis es pot aplicar magistralment a la temàtica ornitològica.

Una altra novetat serà la presència, al Festival, del grup Lechuzas Pajareras – Women Birders Group. La manca de dones aficionades a l’ornitologia és un fet constatat des de fa temps i, s’observa ara una tendència a que això canvie. Uca Díaz, Maria Cabau i Maria Sánchez ens explicaran per què, malgrat que vivim en una societat cada vegada més igualitària, encara és necessari promocionar l’ornitologia en femení. Junt amb les seves col·laboradores posaran de manifest quines particularitats té ser dona birder.

El Festival compta sempre amb una graella de conferències amb ponents de renom a nivell mundial com Tim Birkhead, el professor britànic que ho sap tot dels ous dels ocells; o Nina O’Hanlon, l’especialista en ecologia d’ocells marins que ha estat testimoni del problema dels plàstics al mar. Sense oblidar altres grans ornitòlegs i naturalistes del país com Jaume Sañé, o Eduard Durany i Sergi Garcia.