Presenten una denúncia contra els organitzadors del polèmic bou capllaçat d'Amposta

ACTYMA, es basa presumptament en incompliment de la LLEI34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació dels festes tradicionals amb bous

El bou capllaçat pel qual es presenta la denúncia per part de ACTYMA
El bou capllaçat pel qual es presenta la denúncia per part de ACTYMA | Cedida
Redacció
28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:28h
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal ha presentat una denúncia davant la Delegació Territorial del Joc i d’Espectacles a les Terres de l’Ebre, contra els controladors de l'espectacle i organitzadors “L’Associació cultural del bou capllaçat d'Amposta", i la comissió de bous, per no desallotjar prèviament el pas del bou capllaçat el passat 17 d'agost a Amposta.Segons informen s'emparen presumptament en incompliment de la llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació dels festes tradicionals amb bous.

En el recorregut del bou capllaçat es trobaven estacionats vehicles al carrer Barcelona, dels quals un cotxe i una moto que va ser tomabades al pas de l'animal que s'hi va abraonar. L'animal es va quedar atrapat en un dels cotxes per una banya, lliurant-se després de fortes estrebades.

ACTYMA sol·licita que es procedeixi a l'obertura d'expedient informatiu, i si escau, d'expedient sancionador contra els responsables de l'event taurí.