Condemnat un Guàrdia Civil de la Ràpita per tràfic de drogues i revelació de secrets

L'agent revelava dades sobre individus fitxats a un altre dels condemnats a canvi de contraprestacions

Una parella de guàrdies civils
Una parella de guàrdies civils | ND
Redacció
12 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:31h
L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a més de 6 anys de presó un caporal primer de la Guàrdia Civil destinat a la caserna de la Ràpita per la comissió de diversos delictes, entre d’altres tràfic de drogues. Segons avança el Diari de Tarragona, el caporal (M.A.R.V.) ha rebut una condemna de dos anys i set mesos i mig de presó i multa de 1.976 euros per un delicte de revelació de secrets, un any i mig de presó i multa de 1.305 euros per tràfic de drogues, dos anys de presó i multa de 25.000 euros per blanqueig de capitals i finalment tres mesos de presó i multa de 720 euros per falsedat en document oficial.

La sentència declara provat que el Guàrdia Civil destinat a la Ràpita feia consultes a través del Sistema Integrat Operatiu de la Guàrdia Civil a petició d’un altre dels condemnats per un delicte de revelació de secrets.

L’agent utilitzava el Sistema Integrat Operatiu de la Guàrdia Civil per revelar a l’altre condemnat dades sobre individus fitxats per la policia. Per accedir i facilitar aquesta informació, l'acusat generava un «fet d'interès» fals a la papereta de servei, el que li donava cobertura per accedir a les bases de dades de la Guàrdia Civil. Com a contraprestació, l’agent rebia increments importants en el seu patrimoni de forma no justificada, com ara un Audi A5.