Josep Caparrós: «Estem convençuts s'hagués pogut trobar la fórmula per complir la legalitat»

L'alcalde de la Ràpita defensa que sense la concessió de Costes per ocupar el domini públic l'Ajuntament no podia atorgar cap llicència d'activitat

L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós.
L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós. | ACN
Sofia Cabanes
19 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:03h
L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha manifestat este migdia, poc després que es donés a conèixer la clausura del Xiringuito de la Costa, que la situació, que ha qualificat de “lamentable”, “no és positiva per a ningú”. “Ni per a l’empresa, ni per a les famílies que viuen del negoci, ni tampoc per a la Ràpita”.

Caparrós, que també és el titular de la regidoria de Turisme ha refermat el “compromís” del consistori en “treballar per tenir actius turístics i productes turístiques singulars” que permetin a la població “marcar la diferència” això sí, “però sempre han d’estar complint la reglamentació”, ha subratllat.

En declaracions a l’aguaita.cat, Caparrós ha assegurat estar “convençut” que “s’hauria pogut trobar la fórmula per a que el Xiringuito funcionés complint la legalitat i normativa vigent”.
 

Una de les golondrines avarades de l'empresa que gestiona el xiringuito de la Costa. Sofia Cabanes



Sense possibilitat d’atorgar llicències

La notícia ha arribat a la Ràpita just en el dia en què s’inicien les Festes Majors, un dels moments de l’any en què l’activitat turística del poble es troba en màxima efervescència. “Els fets d’avui són una situació desagradable per a tothom”, ha constatat el batlle.

L’alcalde ha relatat que el consistori fa anys que treballa per intentar regularitzar la situació, però “tot ha quedat en res”. A mitjans dels anys 2000 el consistori va demanar que Costes donés la concessió a l’Ajuntament i que fos l’Administració Local la que tragués a gestió pública aquell servei. “Allò no va fructificar”, exposa Caparrós. Ja al 2015 amb ell mateix com a alcalde,  el Consistori, novament, va plantejar al Servei de Costes “adaptar el xiringuito a la normativa”, però “tampoc va fructificar perquè van al·legar que hi havia hagut un canvi normatiu”. “Ens hem anat trobat en què no hi ha hagut possibilitat de legalitzar l’activitat que es porta a terme al mig la mar, on el competent és el Servei de Costes, que és qui ha d’autoritzar l’ocupació del domini públic”.

Sense una concessió per ocupar el domini públic, que és “el pas número 1” per establir un negoci com el del Xiringuito de la Costa “no es podien donar els següents passos, com són les llicències d’activitat, assegurances,... etc”. “Administrativament el Xiringuito de la Costa no existia, tot i que físicament estava allà”, subratlla Caparrós.

Malgrat tot, el batlle rapitenc insisteix, malgrat la contundència de les actuacions ordenades per Costes, que encara hi pot haver marge per trobar una escletxa d’entesa. Estem convençuts que alguna fórmula s’hagués pogut trobar i que fins i tot encara es podria trobar. Confiem que el Servei de Costes i l’empresari puguen trobar l’encaix a partir d’aquí l’Ajuntament tramitaria els permisos corresponents atenent a la normativa”, conclou.