S'implanta un circuit per tractar les víctimes de tràfic d'éssers humans i explotació sexual a les Terres de l'Ebre

Des de l'Institut Català de les Dones s'ha establert este pla amb l'objectiu de donar a conèixer els protocols a seguir

per Redacció , Tortosa, 3 de juny de 2019 a les 18:12 |
Jose M. Gutiérrez
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Terres de l'Ebre ja compten amb un pla d'acció per tractar les víctimes de tràfic de persones i explotació sexual. El "Circuit d'acció davant de les víctimes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual de dones i nenes per a les Terres de l'Ebre", presentat per l'Institut Català de les Dones (ICD), té com a objectiu donar a conèixer a tots els professionals els protocols i procediments a seguir amb els recursos existents al territori. El Circuit ha estat elaborat amb la coordinació de persones implicades en l'abordatge de la violència masclista, entitats especialitzades i representants dels cossos de seguretat.

A escala tècnica, este circuit mantindrà una reunió anual amb l'objectiu de compartir la informació sobre l'atenció dels casos i valorar el seu abordatge. Per facilitar les eines i els coneixements necessaris per iniciar-ne el funcionament, l'Institut Català de Dones amb col·laboració amb altres entitats, han oferit cursos sobre el tràfic de persones. La sessió, realitzada durant el mes de febrer, va anar adreçada a professionals susceptibles de detectar estes situacions i va aprofundir en temes com la realitat del tràfic d'éssers humans i les diferents formes d'explotació, el coneixement específic sobre els drets de les víctimes, el marc normatiu aplicable i els models d'intervenció i sistemes d'acollida previstos.

 

Participació