municipal

La unitat canina de la Policia Local de Tortosa detecta més de 150 infraccions per tinença de drogues en un any

Els dos gossos de la unitat estan ensinistrats per detectar fins a 14 tipus de substàncies de disseny diferents, pólvora i grans quantitats de bitllets

per Redacció , Tortosa, 3 de juny de 2019 a les 12:12 |
El Titan, té dos anys i és de la raça pastor belga malinois | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al llarg de l'últim any, la unitat canina de la Policia Local de Tortosa ha permès aixecar 154 actes per consum de drogues a la via pública o per la tinença de drogues. És el resultat de l'acció d'esta unitat, que fa just un any es va renovar amb la incorporació de dos nous gossos. A més de detectar la presència d'estes infraccions, durant este temps la unitat també ha participat en diversos operatius de seguretat sobre drogues juntament amb altres cossos de seguretat.
 

La unitat està integrada per dos agents i per dos gossos: un s'anomena Titan, té dos anys i és de la raça pastor belga malinois; l'altre és Okinawa, un pastor alemany d'un any d'edat que es troba en fase de formació. Tant un com l'altre estan ensinistrats per reconèixer i detectar fins a 14 substàncies estupefaents de disseny diferents, així com pólvora o bitllets en grans quantitats, ja siga en llocs oberts com en tancats, en vehicles i persones estàtiques o bé en moviment. A més a més, també estan ensinistrats en seguretat ciutadana utilitzant la modalitat d'impacte per tal de dissoldre situacions de conflicte.

 

Participació