Diumenge comença la primera campanya de pesca de tonyina roja a l'empara d'un pla de gestió de l'espècie

Balfegó envia una flota d'arrossegament per pescar les 2.200 tones que tenen assignades

per Redacció , L'Ametlla de Mar, 22 de maig de 2019 a les 17:24 |
Flota tonyinaire del grup Balfegó. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El pròxim diumenge comença la campanya de pesca de la tonyina roja. És la primera temporada en què l'ICCAT (la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica, en les seves sigles en anglès) dona per acabat el pla de recuperació de l'espècie i posa en marxa el pla de gestió, que permetrà un augment progressiu de les quotes per a les pesqueres. La flota del Grup Balfegó de l'Ametlla de Mar salparà dissabte, amb vuit vaixells d'arrossegament i disset auxiliars, per capturar al calador balear les 2.200 tones que tenen assignades i que després engreixen a les seues piscines marítimes de la costa ebrenca Enguany s'amplia el període de pesca una setmana, fins a l'1 de juliol.

Balfegó envia les tres vaixells amb base a l'Ametlla de Mar, La Frau Dos i Tio Gel Segon que són de la seua propietat, i un tercer pesquer del municipi. S'uniran a ells cinc vaixells francesos, i disset embarcacions auxiliars.


El grup tonyinaire preveu generar més de 200 llocs de treball directes en esta campanya. També confia capturar la quota de tonyina roja que li pertoca en pocs dies, com ha estat habitual els sis últims anys, en què només han necessitat entre quatre i sis dies per enllestir la pesca. A part de la "gran quantitat d'exemplars" que redueix el temps per les captures, també s'han reduït els tempos amb inversions per agilitzar les processos de captura, transbord i transport a les seves piscines aqüícoles de l'Ametlla de Mar. 

El Grup Balfegó demana a l'ICCAT que estableixi sistemes de control rigorós al Mediterrani per impedir que no es puguin transbordar a vaixells auxiliars les tonyines que han mort en la transferència per evitar que esta situació és converteixi "en una porta per a activitats delictives". 

 

Participació