Alcanar trasllada fins a Madrid la preocupació per la crisi dels cítrics

Representants de l'Ajuntament i el sector citrícola es van reunir amb els tècnics del Ministeri d'Agricultura

Representants de l'Ajuntament i del sector van reunir-se a Madrid amb els tècnics d'Agricultura.
Representants de l'Ajuntament i del sector van reunir-se a Madrid amb els tècnics d'Agricultura. | Cedida
Redacció
11 de març del 2019
Actualitzat a les 16:59h
Diversos representants del govern de l'Ajuntament d'Alcanar i alguns productors del sector dels cítrics es van reunir la setmana passada amb el secretari del Ministeri d'Agricultura, Fernando Miranda i el seu equip tècnic. L'objectiu de la trobada era traslladar-los la situació que patix Alcanar com a conseqüència de la crisi citrícola així com plantejar-los possibles línies d'actuació.

"El sector reclama que hi haja un reforç de les mesures de control fitosanitàries per competir amb igualtat de condicions amb la resta de països i per tal que la gent del territori puga treballar en l'agricultura i guanyar-se la vida", va manifestar l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig. En este sentit, i més enllà de les queixes derivades de l'acord comercial amb els països de l'Àfrica meridional, una de les peticions que van traslladar al secretari d'Estat d'Agricultura és que es reforcen les mesures de control fitosanitàries de les importacions per tal d'augmentar la seguretat tant de les plantacions de cítrics com la seguretat alimentària dels consumidors.

Juntament amb l'alcalde d'Alcanar i el regidor d'Agricultura, Jordi Monfort, van desplaçar-se a Madrid els representants de la Cooperativa Exportadora d'Agris Alcanar i de Vivers Alcanar. També va participar en la reunió el senador d'ERC Miquel Aubà, que el passat mes de gener es va reunir amb el sector citrícola a Alcanar.