La CUP vol que Tortosa declare "il·legítim" una part del deute

La formació engega una campanya de signatures per presentar una moció popular al ple

per Redacció , Tortosa, 31 de gener de 2014 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cartell divulgatiu de la campanya de la CUP Foto: Cedida

La CUP de Tortosa ha iniciat una campanya, emmarcada en la denúncia dels pressupostos "antisocials" de l'Ajuntament de l'Ajuntament de Tortosa per al 2014, segons explica la formació en una nota de premsa.


Així doncs, la CUP ha iniciat una recollida de signatures per tal de portat al ple municipal una moció popular per declarar una part del deute il·legítim. La moció va en la línia de les que s'han aprovat en municipis com Cerdanyola del Vallès, Molins de Rei, Badalona, Barberà del Vallès o Santa Coloma de Gramenet.

La reforma exprés de la constitució de l’any 2011, aprovada per PP i PSOE, va establir l'obligatorietat de pagar el deute per davant de qualsevol altra despesa en l’administració. "A Tortosa, el problema del deute és evident, i ha fet que l'ajuntament destinés 7.073.220€ del pressupost del 2014 a amortitzar-lo i a pagar interessos. Aquest interessos són abusius pels simple fet que les entitats financeres obtenen els diners a un interès de l’1%, mentre que els presten a l’administració a interessos que, en alguns casos, superen el 5%", explica la CUP.


Per tot això,la moció demanarà que el Ple "considere il·legítim aquesta part del deute i que inicie les accions legals pertinents per aconseguir la seva nul·litat". A més, sol·licita "fer un estudi sobre el conjunt de crèdits de què disposa l’Ajuntament des que es va iniciar la crisi financera per tal de calcular el deute il·legítim que està suportant l’Ajuntament de Tortosa i quantificar la xifra total dels interessos de més que s’han pagat i s'hauran de pagar, per mirar d’emprendre accions legals necessàries per aconseguir la nul·litat d’aquest deute il·legítim i estudiar les repercussions legals de declarar una moratòria de pagament sobre el deute i interessos contrets amb les entitats financeres privades en aquest context".

"Entenem que la moció pot servir per posar sobre la taula una situació injusta i tornar a denunciar la gran quantitat de diners que s'ha malbaratat al municipi en pagar el deute de projectes sobredimensionats, com les fracassades piscines, mentre s'hi viuen situacions d'extrema pobresa",subratllen des de la CUP de Tortosa.

 

Participació