La Cambra de Comerç de Tortosa convoca eleccions per al maig

Els candidats o candidates a la presidència de la Cambra poden inscriure's fins al 25 de febrer

Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:38h
Façana de la seu de la Cambra de Comerç de Tortosa.
Façana de la seu de la Cambra de Comerç de Tortosa. | S.Bervís
Les eleccions per a presidir la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa ja tenen data oficial. Esta setmana s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) que les eleccions tindran lloc al mes de maig. Els candidats o les candidates que es presenten, hauran d'inscriure's de forma oficial entre els dies 12 i 25 de febrer. Unes dates idèntiques a les de la resta de cambres catalanes on es presente més d'una candidatura.

Les votacions es celebraran en dos fases: del 2 al 7 de maig s'establirà un sistema de vot electrònic per als empresaris i empresàries que vulguen votar, mentre que el dia 8 es reservarà pels que opten per fer-ho de forma presencial. En total, estan cridats a votar 13.919 empresaris del Baix Ebre, el Montsià, i de les poblacions de Rasquera i Ginestar.

Les votacions per escollir presidents o presidentes de les Cambres de Comerç, destaquen per una certa complexitat. Més enllà del sufragi dels empresaris i empresàries que conformen l'entitat, en l'elecció de la nova junta també podran decidir les organitzacions empresarials, les patronals, i les set empreses que més capital aporten durant els pròxims anys de forma voluntària.