Joan Sabaté qualifica de «feixista» la pintada d'un llaç groc a la vorera de casa seua

El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona assegura que li han "marcat" sa casa

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté
El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté | Jonathan Oca
Redacció
04 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:07h
Polèmic tuit del subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, el socialista Joan Sabaté. Segons denunciava este dijous, la vorera de davant de casa seua, a Tortosa, ha aparegut pintada amb un llaç groc: “El feixisme m’ha marcat la casa, com solen fer d’amagat”, exposa el subdelegat, que, al mateix temps reivindica els valors democràtics recordant el seu pas per les comissaries franquistes: “els que varem passar per les comissaries franquistes, no ens arruguem. Vam lluitar, sofrir i guanyar la democracia constitucional”.

La polèmica a les xarxes ha esclatat pel fet que Sabaté haja qualificat de “feixista” la pintada d’un llaç groc, símbol que reclama la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i no hagi condemnat els fets d’una altra manera.

Molts usuaris li han criticat que “banalitze” el feixisme vinculant-lo amb la pintada de llaços grocs i mentre que d’altres han recordat l’escorament cap a la dreta d’alguns membres destacats dels socialisme. Companys de partit, d’altra banda, li han mostrat el seu suport.