empreses

Els treballadors de la paperera Saica Pack accepten ampliar els torns per evitar la deslocalització de l'empresa

La direcció de la companyia va advertir que reduiria els llocs de treball i s'enduria maquinària a altres plantes

per Redacció , Amposta / L'Aldea, 26 de desembre de 2018 a les 09:25 |
La indústria de cartró Saica Pack.
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors de la paperera DAPSA-Saica Pack fan marxa enrere i han acceptat l'aplicació del quart i cinquè torn a la planta d'Amposta. Malgrat van iniciar una vaga per forçar a l'empresa a renunciar-hi, en una última assemblea de treballadors, s'ha acceptat per un 75,4%, el nou conveni que preveu ampliar els torns, amb el compromís de la direcció de contractar cent cinquanta persones més en deu anys i invertir set milions d'euros, aproximadament, per ampliar les naus. Dilluns passat, la direcció de Saica Pack va comunicar al comitè d'empresa que, amb tres torns en actiu, s'endurien tres màquines a les plantes de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) i Saragossa i que caldria externalitzar serveis i reduir la plantilla, que és actualment més de 280 treballadors directes i altres 120 d'indirectes.

Finalment els treballadors de DAPSA-Saica Pack d'Amposta han donat el vistiplau al nou conveni laboral per als propers sis anys. Els treballadors van anunciar tretze dies de vaga el 12 de desembre per aturar l'aplicació d'un quart i cinquè torn a la planta. 


Després de dos jornades de negociació amb el comitè d'empresa es va aconseguir aturar l'ampliació de torns i es va pactar un calendari laboral per a 2019 on es respectaven els períodes de vacances actuals i no s'obligava a treballar en dissabte la plantilla. 

Dilluns passat va començar la negociació del nou conveni, i la direcció de l'empresa va comunicar al comitè que traslladaria tres de les màquines de preparació d'embalatge industrial a les plantes de Sant Sadurní d'Anoia i Saragossa, fet que a la llarga suposaria la pèrdua d'entre 50 i 60 llocs de treball, per externalització de serveis. La direcció preveia comunicar la decisió en breu a la direcció general d'Indústria, els alcaldes d'Amposta i l'Aldea, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre. 


Els treballadors van decidir tornar a valorar la situació en assemblea, dijous passat" i finalment el 75,6% va votar a favor del nou conveni, i del quart i cinquè torn, i un 25,6% hi va votar en contra. "La gent es va espantar i es va tornar a votar el conveni. L'empresa es farà enrere en endur-se les màquines, tornarà a invertir i per tant, no perdrem els llocs de treball", ha apuntat Jordi Grau, president del comitè d'empresa. Les inversions es detallaran als empleats al gener.

Les noves condicions laborals, que s'aniran aplicant progressivament a partir de la primavera, suposaran un increment general del 2% del sou i plusos d'entre 300 i 400 euros per als que treballin al quart i cinquè torn. També s'ha pactat que s'hagin d'assumir 4 dels 14 festius anuals. Amb cinc torns, la planta estarà activa tots els dies de l'any, 24 hores al dia. "No estan malament les condicions", ha apuntat Grau. 
 

 

Participació