Manel Ferré reivindica la seua innocència i confia que la causa de les dietes duplicades serà arxivada

L'exalcalde d'Amposta podria ser jutjat a l'Audiència de Tarragona per suposada malversació després que s'haja iniciat el procediment de judici amb jurat popular

ACN
28 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:48h
Manel Ferré, exalcalde d'Amposta, en una imatge d'arxiu.
Manel Ferré, exalcalde d'Amposta, en una imatge d'arxiu. | S. Berbís
L'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré, ha emès un comunicat reiterant la seua innocència en el cas dels prop de 24.000 euros en dietes duplicades que va cobrar de l'Ajuntament, el Consorci Social i de Salut de Catalunya (CSC) així com d'altres entitats i organismes públics dels quals formava part. Ferré, investigat per suposada malversació durant gairebé els últims tres anys, ha estat citat el pròxim dia 30 de juliol al jutjat número 2 d'Amposta, juntament amb Fiscalia i l'Ajuntament –l'única acusació personada- a una vista que ha de servir per decidir l'obertura definitiva del judici oral.

La setmana passada, la titular d'aquest jutjat va decidir obrir el procediment de judici per tribunal jurat. Una decisió que situa l'exalcalde, encara amb la condició d'investigat, molt a prop de la banqueta dels acusats, que seria davant d'un jurat popular a l'Audiència de Tarragona. Malgrat això, Ferré confia que l'exposició dels seus arguments de defensa en la compareixença del pròxim dia 30 de juliol –en la qual la jutgessa escoltarà totes les parts- servisca per arxivar el cas, que encara es troba formalment en fase d'instrucció, segons adduïx. L'exalcalde també podria evitar el judici si, finalment, arriba a un acord amb el consistori i Fiscalia.

"Reitero la meua absoluta innocència i el convenciment que no he percebut cap quantitat que no em correspongués d'acord amb la llei", ha declarat. Assegura, a més, haver acreditat que "lluny d'haver actuat amb opacitat, existia una total concreció i transparència respecte les despeses reclamades i la seua justificació". "Totes elles van ser autoritzades per la interventora municipal, sense que en cap cas es plantegés l'objecció", apunta.

Ferré també ha subratllat que el cas es va obrir arran de la denúncia del regidor de PxC, "que ja ha presentat quatre denúncies contra mi i, a l'espera que es resolga la causa a la que s'està fent referència, totes han estat arxivades".