Tortosa tindrà un Servei d'Atenció Integral per a les persones LGTBI

La directora general d'Igualtat, Mireia Mata, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, signen l'acord per desplegar el nou servei

Signatura de l'acord per desplegar el SAI LGTBI de Tortosa.
Signatura de l'acord per desplegar el SAI LGTBI de Tortosa. | Cedida
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:11h
L'Ajuntament de Tortosa posarà en marxa properament el Servei d'Atenció Integral (SAI) per a persones LGTBI a les dependències municipals del carrer Montcada, 27. Este servei, que formarà part de la xarxa de SAI que la Generalitat està desplegant a tot Catalunya, donarà atenció integral, de qualitat i de proximitat a les persones que patisquen, hagen patit o estiguen en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. Avui, dimarts, la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, han signat l'acord per desplegar el SAI LGTBI de Tortosa.

L'alcaldessa ha recordat que la creació d'este servei és un pas més en el desplegament de polítiques LGTBI que està desenvolupant l'Ajuntament en els darrers anys i que culminaran, el pròxim mes d'octubre, amb l'aprovació del Pla local de polítiques LGTBI per part del ple de l'Ajuntament. Roigé també ha recordat que, com ja es va fer el 17 de maig Dia Internacional contra l'Homofòbia, des de dimecres a la tarda onejarà la bandera LGTBI a la façana de l'ajuntament, amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI el pròxim 28 de juny.

D'una banda, la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha agraït que l'Ajuntament de Tortosa s'incorpore a esta xarxa de SAI LGTBI i que permeta garantir "la igualtat territorial". "És una evidència que no tots els drets es poden garantir a tot el territori", ha manifestat. Mata ha detallat que este nou servei pretén poder donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats d'estes persones, i també està habilitat per atendre la recepció de denúncies per possibles situacions de discriminació a les persones LGTBI.

D'altra banda, la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, ha destacat el treball que s'està fent per tindre el Pla local de polítiques LGTBI i que serà una realitat en pocs mesos, així com el pla pilot iniciat a l'IES Daniel Mangrané de l'EMD de Jesús per visibilitzar el col·lectiu en centres educatius. En este sentit, Viña ha avançat que s'està treballant per implementar esta formació en altres centres del municipi.

Dimecres, 27 de juny, a les 19 hores, es farà la conferència institucional amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, a càrrec del docent de secundària i president de LGTebre, Ferran Tortajada, al saló de plens de l'ajuntament.