L'Audiència Nacional arxiva la querella contra exministres i empresaris pel 'cas Castor'

L'Observatori del Deute en la Globalització s'havia querellat contra els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria, Magdalena Álvarez i Elena Espinosa, i Florentino Pérez

Detall de la plataforma marina del Castor.
Detall de la plataforma marina del Castor. | ACN
Redacció
21 de juny del 2018
Actualitzat el 22 de juny a les 11:41h
La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha desestimat i ha arxivat la querella que es va interposar contra els exministres Joan Clos, Miguel Sebastián, José Manuel Soria, Magdalena Álvarez i Elena Espinosa, i contra els empresaris Florentino Pérez, entre d'altres, en el marc de la causa del projecte Castor. Segons la magistrada, els fets que se'ls atribuïxen no són constitutius d'infracció penal. 

D'esta manera, Lamela deixa sense efecte la querella de l'Observatori del Deute en la Globalització per delictes de malversació, prevaricació i frau en l'administració pública, i es posa al costat de la Fiscalia, que el 18 de juny passat va demanar que es desestimés esta acusació. 

"No sembla que l'actuació dels querellats estigués guiada per un afany de perjudicar els interessos de l'administració, adoptant resolucions injustes, arbitràries o manifestacions contràries a la llei", considera la jutgessa. Per això, creu que no pot estimar-se la querella pels delictes pels quals se'ls acusen. "No es desprèn del relat dels fets que els querellats hagen incomplert els deures especials que tenien en l'exercici del seu càrrec", diu, "ni que els cabals públics hagen estat desviats del seu destí".  

Fa poc, el Síndic de Greuges, amb el suport el Col·legi Oficial de Geòlegs, d'Enginyers i Camins, Canals i Ports, el Col·legi d'Ambientòlegs i experts de la Universitat de Barcelona, també van intervenir en la causa, instant el jutjat que investiga la vinculació entre els terratrèmols i les injeccions de gas, a determinar el grau de responsabilitat de l'empresa promotora, Escal UGS.

 

Auto d'arxivament de Castor by naciodigital on Scribd