Arranca a Tortosa Terres Catalunya, el festival internacional de films turístics

Hi participen cent films de divuit països

L'esdeveniment té lloc del 2 al 4 de maig a Tortosa
L'esdeveniment té lloc del 2 al 4 de maig a Tortosa | Cedida
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:31h
El director general de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, ha inaugurat este matí a Tortosa el Terres Catalunya, el festival internacional especialitzat en pel·lícules que difonen i promocionen destinacions turístiques. Durant la inauguració, Espasa ha declarat que “la candidatura del Terres Catalunya a ser membre del Comitè Internacional de Festivals de Films Turístics és una gran oportunitat per la projecció i el posicionament que ofereix a Catalunya”.  A l’acte també ha assistit la directora de serveis territorials del departament d’Empresa i Coneixement a Terres de l’Ebre, Mercè Miralles.
 
Enguany, al Terres Catalunya hi participen cent films de divuit països convocats en dos competicions diferents: una secció de documentals, focalitzats en l’experiència del viatge i el respecte al medi ambient, i una altra de comunicació turística, pensada per difondre accions i projectes impulsats per fundacions, ONG,  associacions o empreses compromeses amb el desenvolupament sostenible, el manteniment de l’entorn natural, el paisatge i la biodiversitat.
 
En el marc del festival es realitzen les jornades professionals Terres LAB, que acullen conferències i estudis de cas per explorar tendències innovadores en la representació audiovisual de l’experiència del viatge. L’esdeveniment ofereix un marc de debat per reflexionar sobre les interrelacions entre la indústria del turisme i la de l’audiovisual amb l’objectiu d’anticipar i analitzar les tendències comunicatives més exitoses, així com explorar noves sinergies. La Generalitat dona suport a iniciatives com el Festival terres Catalunya i el Terres LAB, “per ser un esdeveniment que fomenta la creació de sinergies entre empreses catalanes del sector turístic i audiovisual i ajuda a projectar Catalunya arreu del món”, tal i com expressa en una nota de premsa.
 
En este sentit, Xavier Espasa també ha explicat que “l’audiovisual i les noves tecnologies fa molt de temps que formen part de l’estratègia de promoció turística de la Generalitat, ja que permeten explicar la nostra destinació al món perquè viatgers d’arreu coneguin l’experiència de visitar casa nostra.”
 
El 2017 van visitar Catalunya més de 19 milions de turistes estrangers que van generar una despesa de prop de 20.000 milions d’euros. Als fluxos de turisme internacional, s’hi afegixen els 14,3 milions de viatges fets pels catalans i els 5,1 milions de viatges dels visitants de la resta de l’Estat. Sumant les xifres, el total de turistes que visiten Catalunya s’eleva a més de 38 milions de visitants.

La cloenda del festival el proper divendres dia 4, correrà a càrrec del secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. També des del Departament d’Empresa i Coneixement, el director general de Turisme Octavi Bono serà l’encarregat de fer el lliurament de premis del festival aquell mateix vespre.