Un espectacle de colors i textures inaugurarà la 3a edició d’Art i Flors als Balcons d'Alcanar

La Mostra lluirà al municipi del 5 al 22 de maig, i a les Cases del 14 al 29 de juliol

Imatge d'una de les edicions de la mostra
Imatge d'una de les edicions de la mostra | Cedida
Redacció
30 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:26h
Arriba el mes de maig i amb ell una nova edició de la Mostra Art i Flors als Balcons a Alcanar. Una mostra que, en esta ocasió, lluirà doblement, ja que els espectadors contemplaran les 40 noves teles repartides pels balcons de la població, però també moltes de les teles d’edicions anteriors. A més a més, la resta  de balcons del circuit es decoraran amb flors.
 
Núria Prades, comissària d'Art i Flors als Balcons, explica que, novament, la Mostra compta amb una "dissenyadora invitada de luxe, la canareva Adela Beltran Sancho". Beltran és una dissenyadora gràfica i d’interiors d’ampli currículum, que també "ha participat en les dos edicions anteriors i que va rebre les primeres classes d’art de la mà de Narcís Galià a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar", detalla.
 
Moltes persones del municipi i també nombrosos visitants tornaran a dirigir la seua mirada curiosa cap al cel per admirar unes obres que volen apropar als universos íntims dels autors. Un any més, la procedència dels artistes és molt variada –Catalunya, Espanya, Alemanya i els Estats Units–, fet que dona un tret singular a cada tela, però tots tenen una vinculació amb Alcanar. La Regidoria de Cultura i l'organització de la Mostra han publicat el catàleg corresponent a la 3a edició d’Art I Flors als Balcons, que es podrà adquirir per un preu públic de 4 euros a diferents establiments del municipi.
 
Segons Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar, "els èxits assolits per la Mostra són una bona base per a emprendre amb optimisme els nous reptes i propostes cultural". Està previst que, en la pròxima edició, "l’exposició passe a ser biennal i que s’òbriga a la participació d’artistes d’altres poblacions a fi que siga, si és possible, més interessant i diversa", conclou.
 
5 de maig, inauguració a Alcanar
 
El pròxim dissabte, 5 de maig, a les 19 h, a la plaça del Camí Ample, tindrà lloc la inauguració d’este esdeveniment. L’acte comptarà amb l’actuació musical d’Agnès Camatxo Buj, del Grup de Teatre de l’Institut Sòl de Riu i de la Secció Jove del Teatre Gresol.
Posteriorment, es realitzarà una visita guiada a l’exposició, amb companyia dels artistes que comentaran les seues respectives obres.  En finalitzar el recorregut (pl. Camí Ample, c/ Felip Pedrell i pl. Major), es compartirà un petit refrigeri amb els assistents a la pl. Major.
 
#ArtiFlors18


L'Ajuntament d'Alcanar convida els visitants de la Mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #ArtiFlors18 #ArtiFlors per tal que tothom puga gaudir de les obres que estaran exposades i del seu context.