plagues

Publicats dos fulls informatius sobre les pràctiques agràries més efectives contra el caragol maçana

Són el resultat d’una jornada en què tècnics i representants del Departament d’Agricultura van posar en comú les seues experiències en esta matèria

per Redacció , 24 d'abril de 2018 a les 10:11 |
Fragment d'un dels futllets informatius. | DARP
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les experiències d'estos darrers anys dels tècnics involucrats en la lluita contra el cargol poma al delta de l’Ebre, així com de representants del Departament d’Agricultura, de les comunitats de regants, dels sindicats de pagesos, d’organitzacions de productors i distribuïdors de saponines, han quedat recollides en dos fulls informatius publicats pel Departament d’Agricultura.
 

El primer, específic sobre l’òptim ús de la saponina en els diferents moments del cultiu. El segon, relatiu al conjunt de pràctiques agràries tant de lluita com de prevenció. A estos  fulls, se’ls donarà la màxima difusió per assegurar que esta informació, ja testada i contrastada, arribe al màxim nombre d’arrossaires.
 

El fullets han estat fruit d’una trobada de tots estos especialistes, amb  l’objectiu de fer transferència de coneixements relacionats amb la lluita i eradicació del cargol poma. Tots ells van coincidir en el fet que l’experiència d’estos darrers anys ha permès conèixer millor l’efectivitat de les diferents tècniques de lluita, i que l’aplicació correcta de pràctiques agràries permet millorar-ne molt l’efectivitat.
 

 

Participació