tribunals

L'alcalde de l'Ampolla, investigat per un delicte de propaganda electoral en la campanya del 21-D

Francesc Arasa està citat dilluns al jutjat de Tortosa però desconeix els fets concrets pels quals se l'investiga

per ACN , L'Ampolla, 9 de març de 2018 a les 16:32 |
Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla, signant el decret de suport al referèndum de l'1-O | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa, ha estat citat el proper dilluns al jutjat de Tortosa com a investigat per un delicte de propaganda electoral durant la campanya del 21-D. Arasa va ser un dels molts alcaldes que va ser cridat per la Junta Electoral de Zona als quals es va donar 24 hores per retirar llaços grocs, cartells, adhesius o estelades del espais municipals. Uns dies després, l'Ajuntament de l'Ampolla va rebre un segon requeriment per uns llaços grocs que es va al·legar que estaven en espais propietat d'Adif i el Ministeri de Foment. Tot i això, Arasa desconeix quin és el motiu concret de la seua citació. El delicte pel qual s'investiga l'alcalde de l'Ampolla pot ser castigat amb penes de presó entre 3 mesos a 2 anys.

De moment, es desconeix si ho ha altres batlles que hagen estat citats com a investigats o si poden arribar més citacions en els propers dies. Francesc Arasa, alcalde de l'Ampolla, ha estat citat el proper dilluns a les 11:00 hores, al jutjat de Tortosa, com a investigat per un delicte electoral tipificat a l'article 144 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). El delicte en matèria de propaganda electoral preveu penes de presó de 3 mesos a 1 any o una multa de 6 a 24 mesos per "dur a terme acte de propaganda una vegada acabat el termini de la campanya electoral o infringir les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats als mateixos, així com les normes relatives a les reunions i actes públics de propaganda electoral". 


Les penes de presó poden arribar als 2 anys per a membres de les Forces Armades i de Seguretat, els policies autonòmics, els jutges i fiscals i membres de Juntes Electorals que difonguen propaganda electorals i facen altres activitats de campanya. 

 

Participació