El Consell de la Ribera d'Ebre engega un nou servei d'atenció integral a persones LGBTI

Este nou servei passa a formar part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya

Signatura del conveni entre la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata.
Signatura del conveni entre la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, i la directora general d’Igualtat, Mireia Mata. | Cedida
Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:06h
El Consell Comarcal de la Ribera ha fet un pas endavant en pro dels drets del col·lectiu LGBTI amb la signatura d'un nou conveni pel qual a partir d'ara una tècnica comarcal s'encarregarà d'oferir un Servei d'Atenció Integral (SAI) per a les persones LGBTI.

Este nou servei passa a formar part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya, en concret el de la Ribera d’Ebre és el 17è punt d’esta xarxa que es posa en marxa.
 
L'acord entre la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a oferir este nou servei s'emmarca dins el desenvolupament de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres, intersexuals (LGBTI) i erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
 
“Es tracta de donar visibilitat i també una primera atenció ja al mateix territori, perquè els possibles usuaris no es vegen obligats a desplaçar-se a Barcelona o a buscar en solitari per Internet”, ha dit la directora general d’Igualtat, Mireia Mata, que ha coincidit amb la presidenta riberenca en subratllar “el paper clau que juga el Consell en garantir este dret i en impulsar polítiques juvenils i d’atenció a la diversitat” al territori: des dels tallers que es fan cada curs als instituts, dins el Projecte Kant per a la Igualtat, com celebrant el Dia Internacional de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual, enguany per primera vegada penjant la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó del consell a més de la declaració institucional.
 
Un servei de proximitat
La professional que a partir d’ara destinarà el Consell a esta tasca s'encarregarà d'oferir un servei de proximitat, integral i de qualitat a les persones LGBTI i a tothom que s'hi adrece per qüestions de diversitat sexual o orientació sexual, fent un acompanyament eficient per donar a conèixer els recursos específics del territori en este àmbit.
 
El nou servei també permetrà optimitzar estos recursos i facilitarà la coordinació institucional per agilitzar i millorar l'acció política i les respostes a la ciutadania. En este sentit, el Servei d'Atenció Integral (SAI) estarà habilitat per atendre la recepció de denúncies per possibles situacions de discriminació a les persones LGBTI, així s'encarregarà d'acollir i orientar en la interposició de la denúncia, i també d'oferir informació sobre les vies i procediments existents. Una altra de les seues funcions serà donar visibilitat al col·lectiu LGBTI entre la població riberenca.
 
Fa només una setmana, el 22 de novembre, la XVI Jornada de Salut de la Ribera, organitzada pel mateix Consell Comarcal, es va dedicar a la formació de mig centenar de professionals del territori en la diversitat sexual i de gènere. Ara, amb este nou servei, el Consell continua desplegant la Llei 11/2014 per evitar situacions de discriminació i violència.