El xef Vicent Guimerà reivindica la gastronomia local amb un llibre dedicat a la galera

per Roser Regolf,
La galera amb carn i amb crosta. Vicent Guimerà, xef de l'Antic Molí, segueix reivindicant el producte local amb la presentació del llibre "Vicent Guimerà. La Galera. L'Antic Molí". El llibre, fruit de més de deu anys treballant amb el producte, és l'única publicació gastronòmica dedicada a la galera.

"Saber cuinar la galera és entendre-la i saber plantejar-la davant del plat", diu Guimerà. El xef, que compta amb els reconeixements de Cuiner de l'Any 2016 i amb una Estrella Michelin, va començar a treballar amb la galera com un repte, després que l'any 2007 uns clients li preguntessin perquè cuinava amb escamarlans i no amb galeres. Al llibre s'explica el paper desconegut d'este crustaci en l'alta cuina, les metodologies per treballar amb la galera i s'hi poden trobar fins a trenta receptes on totes i cada una de les parts de l'animal esdevenen comestibles. Com diu Guimerà, "un homenatge a un crustaci únic de casa nostra".

Les Jornades de la Galera de l'Antic Molí, on es poden degustar els diferents plats de Guimerà i el seu equip, s'allargaran fins al 31 de març.