Intel·lectuals?

Andreu Carranza
28 de juliol del 2014
Imatge de la capçalera del manifest de 'Libres e iguales'
Imatge de la capçalera del manifest de 'Libres e iguales'
Imatge de la capçalera del manifest de 'Libres e iguales'


Això dels manifestos dels intel·lectuals en contra del dret a vot dels ciutadans (és igual que siguin catalans, andalusos, extremenys, asturians, bascos, canaris o del País de Gales...) ja fa riure, o, més aviat, ja put a cosa rància... I quins noms que gasten: Libres e iguales . No m'explico que algú es puga dir intel·lectual i estiga en contra de solucionar els problemes votant, pacíficament, ficant la papereta dins d'una urna. Com es menja això dels intel·lectuals que neguen el dret a vot? Què són intel·lectuals a favor d'imposar les coses a través de la força bruta?

Estic segur que, per als neo franquistes del Partit Popular que governa l’Espanya del 2014, per al seu discurs cínic i barroer, el 18 de juliol del 1936 un grup d’intel·lectuals del país encapçalats per Francisco Franco, àlies el Caudillo , i Millán Astray, un famós intel·lectual que cridava “ viva la muerte i abajo la intel·ligència ”, van signar un manifest contra el dret a decidir. Avui al 2014, però, encara hi ha algú que s'autoanomene Intel·lectual ? Quina poca vergonya, no? Qui són els intel·lectuals? A què es dediquen? Què és una professió? Vol dir que estos que es diuen intel·lectuals tenen un plus d'alguna cosa superior que la resta d'humans no tenim (escriptors, metges, paletes, pastissers, botiguers, musics, dentistes, etc)? No ho entenc, que potser són alienígenes? A més, després resulta que investigues una mica i són quatre gats. Però els donen el màxim protagonisme als grans mitjans audiovisuals. Igual que el misteri de Societat Civil Catalana, (quin nom més friki ) si són quatre i el cabo, tothom ho sap! A qui representen? Ningú ho sap. Resulta que la seu social d’esta entitat era una peixateria o ni existia... I els ha rebut Mas, Rajoy, els entrevisten a totes les cadenes, ràdios... Coi! Això és espectacular! Quin rendiment! Morirà d’èxit la Societat Civil Catalana! Però a qui li interessa donar tant de protagonisme a unes entitats que, amb tots els respectes, tenen menys socis que la meua escala de veïns? I molt menys que qualsevol club de futbol de les Terres de l’Ebre... Que potser també són intel·lectuals?

Ja està! Deu ser una tàctica typical spanish ! Abans per xuclar càmera s’havia de tenir algun embolic sexual i rocambolesc amb la faràndula!!! Qui ho havia de dir... Ara per tenir fama i popularitat a Espanya i anar de cadena en cadena has de dir que formes part d'un grup d'intel·lectuals i que fas un manifest contra el dret de vot dels catalans... I d’esta manera xuclaràs més càmera que Pablo Iglesias de Podem que l'estan martiritzant i calumniant per totes bandes, un altra colla de signants de manifestos, encapçalats per la que espanta policies municipals, una intel·lectual de molta volada, anomenada Esperanza Aguirre... 

Andreu Carranza