Segons el TSJC, les resolucions tenen com a finalitat que l'administració educativa done a les dos llengües vehiculars de l'ensenyament, català i castellà, 'la proporció que estimi raonable'. Les mesures cautelars que s'adopten tenen en compte, entre d'altres, les sentències que la mateixa sala del TSJC va dictar en casos anàlegs.
Comissions Obreres denuncia el cas
La Federació d'Educació de CCOO a les Terres de l'Ebre ha donat suport avui mitjançant un comunicat al claustre de mestres de l'escola Enric Grau i Fontserè davant la sentència del TSJC, en què obliga a "garantir que l'escola ofereixi la mateixa proporció de classes en català que en castellà".
CCOO considera esta mesura cautelar "com un atac a un model d'escola integradora, catalana i plural que durant més de 30 anys s'ha aplicat amb un gran consens per part de tota la comunitat educativa i avalada per nombrosos elogis per part de la Unió Europea com a polítiques integradores i respectuoses de convivència de dos o més llengües en un mateix territori, i exemple a seguir per part d'altres territoris d'Europa. A més, continuen en un comunicat "encara és més greu el fet que amb els resultats de les competències bàsiques de les escoles de tot l'Estat, el domini lingüístic del castellà és, en alguns casos, superior que en altres comunitats autònomes en què no tenen dos llengües oficials".
El sindicat considera que, en el cas del nostre territori, "l'agreujant és més important perquè una minoria, una família, vol fer canviar un model acordat, consensuat i lloat per la majoria de professorat i mestres de totes les escoles de les Terres de l'Ebre i per un nombre important d'associacions de pares i mares de les escoles que han participat en les mobilitzacions generals a partir de les resolucions anteriors sobre el model d'escola en català".