Maria Mingorance - Articles d'opinió

Soc Maria Mingorance López i soc de la Sénia, encara que la meua vida últimament ha estat repartida per diversos territoris, suposo que per la meua naturalesa inquieta. Estic graduada en Educació Infantil i Primària i actualment estic cursant una formació professional d'interpretació a l'escola Nancy Tuñon, a Barcelona. Això no són sinó proves d'allò que més m'agrada, l'educació i l'art (en totes les seus vessants, des de la poesia, a la música, la dansa i el teatre). Ambdós són eines imprescindibles per sacsejar pensaments i fomentar el canvi social.

29/09/2020
«He acceptat la meua condició de jove no tant jove perduda entre les milers d’opcions existents per cuinar un arròs. Conservo l’entusiasme prou intacte i somio, però amb l’evidència present de la precarietat posant el fre»
22/09/2020
«Per què no totes en vaga? Totes estem patint directa o indirectament l’esfondrament dels dos pilars de la societat, la sanitat i l’educació pública»
07/09/2020
«Ensenyament, deixeu-vos de discursos cínics i arromangueu-vos una mica. Corresponsabilitat. No ens calen capes ni aplaudiments, sinó treballar amb unes condicions dignes»
02/09/2020
«Si vius a un poble no està normalitzat anar a berenar sense companyia de ningú, la soledat està delegada únicament a l'espai privat i això, perdoneu-me'n la claredat, és una merda»
20/08/2020
«El jovent pot contenir i transmetre memòria si, des del fetge, des del cos a cos i des d'un lloc tangible, se'ls fa partícips de la història que els precedeix»
10/08/2020
«La natura com la música, o qualsevol altra forma d'art en viu, ens retorna al cos, a la respiració, als sentits»
28/07/2020
«És curiós com recorrem a matisos lingüístics, com d'escrupolosos ens tornem amb el lèxic, quan es tracta de justificar l'injustificable»
23/07/2020
«Mentre la cultura ens ajuda a respirar, el govern decideix ofegar-la més del que ja ho estava. També ho acatarem, això?»
03/07/2020
«El sistema educatiu pateix perquè es malmet el temps carregant contra els mestres, en comptes de lluitar per convertir-lo en una prioritat, en el rellotge estrella de l'aparador»
23/06/2020
«I si fem de l'estiuejar un acte revolucionari? Un aquelarre per celebrar i lluitar la vida»
Pàgina 2 de 3