OPINIÓ

L'hora del jovent!

«Ara que el carrer i la vida tornen a ser els protagonistes del nostre dia a dia, és l'hora del jovent, és l'hora de mirar-los als ulls i escoltar-los»

per Eladi Galbe, Tivenys | 29 de juliol de 2022 a les 09:53 |
Amb l'estiu inaugurat, les temperatures dalt de tot i superada pel que sembla una etapa on la mascareta i les restriccions eren les paraules del nostre dia a dia, anem camí d'un estiu dels d'abans.

Un dels col·lectius, conjuntament en la gent gran, que més malament ha passat esta etapa de tancament i restriccions, que desitgem no repetir, ha estat el jovent. Un jovent que com els primers, van acceptar la situació en resignació però també en responsabilitat, en moltes ocasions demostrant una capacitat d'adaptació i de maduresa que crec que els ho hem reconegut poc.


No ha de ser fàcil passar el que han passat, de fet ells i elles han viscut una situació inèdita, extremadament difícil i en algunes ocasions han estat assenyalats enlloc d'escoltats.
Ara és l'hora dels jóvens. Els necessitem, ens cal recuperar el temps perdut i recuperar els i les jóvens per seguir caminant cap al futur.


Els necessitem a les associacions empenyent i participant. Els necessitem actius i actives al carrer: a les festes, als actes i en definitiva tornant al lloc que mai haurien d'haver deixat de manera forçada, al centre d'una  societat que els necessita.

Ens cal més que mai un jovent empoderat i fort a tots els nivells.

Ara que el carrer i la vida tornen a ser els protagonistes
del nostre dia a dia, és l'hora del jovent, és l'hora de mirar-los als ulls i escoltar-los, entendre'ls i treballar amb ells i per ells.

Si volem una societat viva, ens cal el jovent, si volem talent, ens cal el jovent, si volem una societat integradora, ens cal el jovent, si volem una societat que preserve i matingue la llengua, ens cal el jovent, si volem una societat que matingue les nostres tradicions, ens cal el jovent, si volem una societat que cuidi la nostra gent gran, ens cal el jovent, si volem un poble en futur, ens cal el jovent.

Ara és l'hora del jovent!

 

Participació