1 de 10
bous

I seguim...

per Col·lectiu Tots Som Poble, Amposta | 24 de desembre de 2018 a les 17:53 |

«La tradició no ha de justificar-ho tot. Hem de mantenir la tradició de tot allò que ens fa avançar en el coneixement i en la justícia.»

Bou embolat. Foto: AnimaNaturalis


Fa un parell de mesos, a mitjan mes d’octubre, un grup de gent d’Amposta, a nivell individual i al marge de qualsevol associació, entitat o partit polític vàrem coincidir en criteris i opinió respecte a les activitats al voltant dels bous que es duen a terme al poble d’Amposta.


La constatació de la tendència a incrementar els actes taurins i la seva imatge representativa durant els últims temps, així com de la silenciosa disconformitat de bona part de la ciutadania, ens ha impulsat a treballar per obrir un debat i fer créixer la consciència al voltant d’aquest tema.

Tal com vàrem expressar a l’article publicat a la premsa el passat 23 de novembre, desitgem que la nostra societat avanci en valors positius, aquest camí el tenim encetat des de fa molts anys al nostre poble a través de les Lletres, la Música, l’Esport i les Arts.

Pel que fa al tema taurí, quan justifiquem el patiment animal per aconseguir la diversió, pensem que anem per un camí totalment oposat a aquest progrés. La tradició no ha de justificar-ho tot. Hem de mantenir la tradició de tot allò que ens fa avançar en el coneixement i en la justícia. Gràcies al coneixement i a la justícia moltes tradicions inhumanes i abusives han deixat de fer-se quan les societats han avançat en consciència. És un deure de cada u de nosaltres i molt particularment d’aquells que marquen línies en l’àmbit polític i educatiu, vetllar perquè aquest avanç es dugui a terme.

Quan la diversió i el plaer sorgeixen d’activitats on es potencia valors nobles les capacitats humanes creixen, i amb elles la creativitat i una íntima satisfacció.

És en assumir el deure de participació i col·laboració que com a ciutadans ens toca, quan hem engegat aquest debat de carrer en la intenció de fer-lo arribar a tots els representants dels diferents grups polítics de l’Ajuntament d’Amposta, perquè d’aquesta manera disposin d’una mostra d’opinió i poder actuar en conseqüència.

Aquest debat ha estat acompanyat de la recollida de signatures que a hores d’ara ja superen el mig miler. Estem summament contents del resultat obtingut malgrat el curt termini de temps emprat i el fet d’haver encetat un debat d’un tema que sempre s’ha considerat, podríem dir, intocable.

Agraïm a totes les persones que des del respecte, la tranquil·litat, l’esperit constructiu i enriquidor, estan participant en aquest debat positiu.

I seguim....

Tots som poble

 

Col·lectiu Tots Som Poble
Més articles de l'autor
24/12/2018

I seguim...

Participació