atemptat terrorista

La Xarxa per la Convivència de Tortosa convoca una concentració per la pau i la cohesió social

Tindrà lloc este divendres 25 d’agost a les 20.00 hores, a la plaça de l’Ajuntament

per Redacció , Tortosa, 24 d'agost de 2017 a les 17:45 |
Plaça de l'Ajuntament de Tortosa | Google Street View
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, la Xarxa per la Convivència -un col·lectiu que treballa, des del 2010, per la cohesió social de Tortosa- ha organitzat, este divendres, una concentració per la pau i la convivència. Alba Pallisé, membre de la Xarxa, ha defensat en declaracions per a l’aguaita.cat que: “Esta és una concentració organitzada per la diversitat tortosina” i que l’objectiu és “manifestar que estem en contra de tot el que ha passat, dir no a la guerra i si a la pau”, així com també “perquè estos fets no influisquen de manera negativa en la convivència, i que no donen peu accions de racisme, xenofòbia i ressentiment contra determinats col·lectius de Tortosa.

Pallisé ha posat en rellevància que “dins de la identitat tortosina hi ha moltes identitats diferents” i que “veïns i veïnes, independentment del nostre origen o confessió religiosa, el que tenim en comú és dir no al racisme i si a la cohesió social entre totes les persones per fer front a este tipus d’accions violentes”. A la concentració es llegirà un manifest i es farà un minut de silenci per les víctimes dels atemptats. El col·lectiu anima a portar espelmes i flors, i a escriure missatges en uns folis que hi haurà preparats, amb la llengua materna de cadascú. La concentració tindrà lloc a les 20.00h, a la plaça de l'Ajuntament del municipi.

 

Cartell de la convocatòria Foto: Facebook Atzavara

 

Participació