Les Terres de l’Ebre acullen el concurs Millor Sommelier de Catalunya 2017

El certamen tindrà lloc el dilluns 10 de juliol a l’hotel restaurant Villa Retiro de Xerta

L'Hotel Villa Retiro, a Xerta, acollirà el concurs i la Nit dels Sommeliers.
L'Hotel Villa Retiro, a Xerta, acollirà el concurs i la Nit dels Sommeliers. | (via @ACSommeliers)
Redacció
01 de juliol del 2017
Actualitzat el 02 de juliol a les 9:48h
Un total de 9 sommeliers aspiren al títol de Millor Sommelier de Catalunya 2017 en el concurs anual que organitza l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Aquesta edició se celebrarà a les Terres de l’Ebre, a l’Hotel restaurant Villa Retiro, a Xerta, després que l’any passat tingués lloc a l’espai Mas Marroch de Girona, amb la cuina del Celler de Can Roca.

Els aspirants que participen al concurs són 2 dones i 7 homes: Andrés Gracía, Anna Casabona, Audrey Doré, Ferran Vila, Iván Camps, Marc Terés, Miquel Valls, Robert Tetas i Toni Albiol. Tots 9 s’enfrontaran en una jornada intensa d’exàmens que començarà a les 9.15 del dilluns amb una prova escrita. A les 11 hores es duran a terme les proves de decantació i tast de vi.

Un comité tècnic seleccionarà els tres millors concursants de les proves del matí, i passaran a la final se celebrarà durant la tarda. A les 16.45 s’iniciaran les proves amb un test d’imatges d’identificació de producte, la detecció d’errors d’una carta gastronòmica i la prova de maridatge. L’última serà el servei de decantació.

El jurat professional que els avaluarà està format per Nan Ferreres, Jordi Bort, Dani Martínez, Anna Vicens,  César Cánvas, Carles Aymerich, Josep Pelegrín, Segi Figueras i Adolf Gómez.

A partir de les 19 hores l’Hotel Villa Retiro acollirà un showroom de tots els vins de les denominacions d’origen de la provincia de Tarragona i Terres de l’Ebre (DO Terra Alta, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DO Penedès i DO Catalunya). L’acte és obert a professionals del sector.

La Nit del Sommelier
Coincidint amb el Concurs, l’ACS organitza anualment un sopar que reconeix els professionals del sector del vi que han excel·lit durant el 2017. L’acte començarà a les 20.30 hores i està prevista la participació de més d’un centenar de persones. Villa Retiro oferirà un un sopar amb vins de la DO Terra Alta i prèviament es farà públic el nom del Millor Sommelier 2017 i es lliuraran els premis de la Nit del Sommelier en les categories de Millor Celler, Millor Enòleg, Millor  Comunicador, Millor Iniciativa i Millor Soci d’Honor. A l’acte de lliurament de premis hi assistirà el director del serveis territorials del DARP de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Ferran Grau, a més d’altres autoritats  locals.

L’ACS té com a objectiu objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la  professió de sommelier, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, així com reforçar els vincles entre els professionals.