L'Observatori de la Igualtat de la URV evidencia la desigualtat de gènere a la universitat

Una de cada cinc dones titulades de la URV arriba a ser catedràtica mentre que la proporció en el cas dels homes és un de cada dos

L'edifici del Rectorat de la URV
L'edifici del Rectorat de la URV | URV
Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 12:36h
L'Observatori de la Igualtat de la URV ha posat de manifest la desigualtat de gènere que existeix a la universitat. En motiu del Dia internacional de la Dona la directora de l'organisme, Imma Pastor, ha explicat que només 1 de cada 5,5 dones titulades de la URV arriben a ser catedràtiques, mentre que la proporció en els homes és d'un de cada 2,2.

En el cas dels grups de recerca universitaris, un 28% estan liderats per dones i només en un 30% dels projectes de recerca les responsables són investigadores. Pastor ha assegurat que s'està treballant per "corregir" aquesta "situació de desigualtat" malgrat que " la realitat és resistent al canvi". També les últimes dades de l'informe estatal sobre la igualtat de gènere en el món universitari han evidenciat que el 79% dels catedràtics a les universitats són homes i només un 21% són dones.

Segons Imma Pastor, directora de l'Observatori de la Igualtat de la URV, les causes van més enllà de les dificultats, que pateixen més les dones que els homes, a l'hora de conciliar la vida laboral i familiar. Segons Pastor, les dones "no es presenten a premis o no participen en tants congressos" i això repercuteix en la seua visibilitat. També influeixen determinats estereotips, com que no hi hagin pràcticament dones a les enginyeries que les situa en "un mercat laboral diferent, amb sous molt més baixos".