infraestructures

Inversió de 250.000 euros al passeig marítim del port de la Ràpita

La urbanització ha de donar continuïtat a la façana marítima, potenciar la permeabilitat del port amb el municipi, millorar la mobilitat i reforçar els itineraris per als vianants

El gerent de Ports i l'alcalde de la Ràpita han visitat les obres. | Cedida
per Redacció, La Ràpita | 27 de febrer de 2017 a les 13:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha visitat este dilluns les obres d’urbanització que s’estan fent en un tram de gairebé un quilòmetre al passeig marítim de la Ràpita. L’actuació ha de reforçar la integració del port amb el municipi, eliminar barreres arquitectòniques i millorar la mobilitat dels vianants.
 

El projecte té un import de 250.000 euros, d'estos, 200.000 euros estan inclosos en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’Administració portuària, i els 50.000 euros restants els posa l’Ajuntament de la Ràpita per arranjar un tram del municipi que hi ha en el passeig. L’actuació tindrà un termini de dos mesos i es preveu que finalitze el mes d'abril.
 

 
Major permeabilitat
 
La urbanització comprèn les zones de ponent i ribera del port de la Ràpita, en un tram que va des de la vorera d’entrada al moll comercial fins a la Marina Sant Carles. El gerent de Ports ha dit que “el projecte ha d’impulsar la integració del port amb el teixit urbà”. A més, ha afegit “les obres donen continuïtat a la façana marítima i reforcen la mobilitat dels vianants i els itineraris de connectivitat entre el port i el municipi”.
 
Les obres reforçaran i ordenaran els itineraris per a vianants, amb la incorporació de nous trams de vorera i l’adequació dels trams existents amb la millora dels paviments, per tal d’unificar el traçat de vorera al llarg del passeig, que porta per nom avinguda dels Alfacs. També s’impulsa la permeabilitat del passeig amb els carrers adjacents amb la millora de la connexió amb les cruïlles d’estes vies. En este sentit, l’alcalde de la Ràpita ha dit que “és un projecte que es plasma en una millora que afecta els passos de vianants, al mobiliari urbà i als vials, per tal que siguen més segurs, i que ha de permetre a la població gaudir, en conjunt, d'una zona tan emblemàtica com és el passeig marítim".
 
A més, a la vorera interior de l’avinguda dels Alfacs, en la seva transició a la TV-3408, quan creua per sobre del canal s’hi col·locarà una nova barana més ampla que l’amplada del mateix canal per millorar la seguretat dels vianants i que alhora siga estèticament més compatible amb la barana existent a l’altre lateral.
 
Millora d’accessos a la seu portuària
 
La urbanització permetrà també adequar els accessos a l’edifici seu de la Zona Portuària Sud  que s’arranjaran per millorar la mobilitat de persones i vehicles.
 
En l’apartat de millores, s’habilitarà una petita zona d’aparcament per a mitja dotzena de vehicles al costat de l’edifici de Capitania Marítima. En esta zona  hi ha una illa enjardinada, situada entre l’avinguda dels Alfacs i el carrer Vista Alegre,  en la qual s’hi construirà una nova vorera de 160 metres de longitud.
 
L’actuació es completarà amb la renovació dels bancs del passeig, la millora de l’enjardinat i la pintura de senyalització horitzontal en tota la zona. 

 

Participació