Tortosa torna a canviar la constructora de les noves piscines després d'una nova proposta de la mesa de contractació

L'Ajuntament adjudicarà el projecte executiu i l'obra a l'empresa lleidatana Benito Arnó e Hijos SAU per 4,9 milions

ACN
27 de desembre del 2016
Actualitzat el 30 de desembre a les 16:15h
Les antigues piscines porten anys derruïdes.
Les antigues piscines porten anys derruïdes. | Sílvia Berbís
L'Ajuntament de Tortosa ha hagut de tornar a canviar l'empresa adjudicatària de la construcció de les noves piscines després que la mesa de contractació hage avaluat una sèrie d'escrits presentats després de la darrera proposta.

Entre estos, s'ha acceptat un canvi de puntuació sobre la reducció de setmanes en la construcció de l'obra per part de l'empresa Benito Arnó e Hijos SAU, així com la retirada voluntària de l'empresa Pérez Villora SA a qui en la darrera reunió de la mesa s'havia decidit adjudicar l'obra.

Després d'un mes d'estudi de tots els escrits rebuts, que l'alcalde ha detallat este dimarts, la mesa de contractació ha proposat adjudicar l'obra a la lleidatana Benito Arnó e Hijos SAU per un import de 4.985.466 euros, 200.000 euros menys que la licitació, i un termini d'execució de 83 setmanes. Este dimarts la comissió informativa dictaminarà la proposta i divendres s'aprovarà l'adjudicació en un ple extraordinari.

Segons el calendari previst, en dotze setmanes l'empresa hauria de tenir enllestit el projecte executiu per iniciar tot seguit els treballs que es desenvoluparan en dos fases. La primera, de quinze mesos de durada -incloses les dotze setmanes de redacció del projecte- on es construirà la nova piscina coberta a les instal·lacions de l'estadi municipal. La segona fase, de quatre mesos de durada, preveu l'enderroc de l'actual piscina i l'acabament del complex d'aigües amb una part dels vestidors i les pistes de pàdel. 

Amb este procediment es manté sempre en funcionament el servei de piscina municipal. L'oferta guanyadora, segons ha explicat l'alcalde Ferran Bel, inclou diferents millores al projecte i un termini de garantia de sis anys. Les millores són sobre les grades de les piscines, plaques fotovoltaiques, el paviment i la gespa de l'entorn, la urbanització del passeig i les voreres, els cobertors de la piscina, i l'equip i la potenciació de la desinfecció.

Entrada d'escrits de diferents parts
L'alcalde ha comparegut este dimarts, acompanyat de la regidora d'Urbanisme Meritxell Roigé i del primer tinent d'alcalde Josep Felip Monclús, per donar a conèixer les darreres novetats sobre l'adjudicació d'este projecte. El passat 11 de novembre ja es va haver d'informar d'un canvi de darrera hora en l'adjudicació per l'entrada en concurs de creditors d'una de les empreses que integraven la UTE que havia quedat en primera posició. A partir de llavors i durant un mes, han entrat una sèrie d'escrits de diferents parts que han hagut de ser avaluats i contestats per la mesa de contractació. Entre estos, s'ha estimat el de l'empresa Benito Arnó e Hijos SAU que havia reclamat un canvi de puntuació per la rebaixa de vuit setmanes en l'execució de l'obra; així com un de l'empresa Pérez Villora SA, a qui inicialment s'havia decidit adjudicar, on renuncia a fer l'obra per no disposar de recursos.

Cal recordar que inicialment en tot el procés d'adjudicació, la mesa de contractació va excloure l'empresa Becsa, per baixa temerària, i va proposar l'adjudicació a la UTE Top Proyectos y Contratas SL-Construcciones Jaén Vallés SL. A darrera hora, l'Ajuntament s'adona que Jaén Vallés havia presentat concurs voluntari de creditors un cop ja havia presentat l'oferta per construir la nova piscina. En una nova reunió de la mesa és quan s'exclou esta UTE i es fa la proposta per Pérez Villora SL que, finalment, tampoc és la definitiva.

L'alcalde ha explicat que divendres s'aprovarà l'adjudicació definitiva en un ple extraordinari i que després es signarà l'acta d'adjudicació. "Volem intentar que comence el més ràpid possible l'actuació que té un termini de 83 setmanes", ha explicat. Bel també ha detallat que en dotze setmanes haurà d'estar enllestit el projecte executiu i que l'empresa vol iniciar els primers moviments d'excavacions previs amb un projecte bàsic per avançar fins i tot la construcció de l'obra.