L'alcalde de Móra d'Ebre rebutja la reducció de la Unitat de Trànsit de Mossos al municipi

El consistori, el director general de la Policia i el comissari en cap conclouen en una reunió que cal arribar a una entesa

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, amb el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius, reunits.
L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, amb el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius, reunits. | ACN
ACN
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:43h
L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha mostrat este dijous l'oposició del consistori a la proposta de reduir la Unitat de Trànsit de la comissaria de la Ribera d'Ebre que es plantegen els Mossos. En una reunió amb el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos, Miquel Esquius, Piñol ha mostrat la seua "preocupació", i ha defensat la necessitat d'una cobertura del servei ràpida i eficaç en casos d'accidentalitat, proves d'alcoholèmia o d'emergència a Móra d'Ebre i als pobles de la rodalia, un servei que "sempre es prestarà més ràpidament des de Móra que des de Tortosa".

A la reunió s'han emplaçat a seguir treballant per arribar a una entesa i "una solució que garantisca la prestació del servei tenint present les necessitats de la gent del territori i no atenent només a les estadístiques", segons l'alcalde.

L'alcalde de Móra també ha recordat que la Ribera d'Ebre acull dos centrals nuclears i diversos plans de protecció civil que fan aconsellable el manteniment i, fins i tot, el reforç de les dotacions policials existents al territori.

Els Mossos van fer públic el plantejament d'eliminar progressivament les unitats de trànsit en sis comissaries a mitjans de setembre. De moment, es tracta d'una idea per un pla a deu anys vista que encara no s'ha aprovat.