medi ambient

Denunciat un home que duia al cotxe 150 exemplars de caragol poma i cranc americà al Delta de l'Ebre

Pescadors de la zona utilitzen exemplars d'eta perillosa plaga com a esquer

per Redacció , Deltebre, 25 d'octubre de 2016 a les 11:30 |
Exemplars intervinguts i destruïts per la Guàrdia Civil. | Guàrdia Civil
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa ha interceptat una persona que transportava 150 exemplars de Caragol Poma i Cranc Americà a la localitat de Deltebre (Baix Ebre).

Els agents del Seprona han denunciat l'individu per una infracció administrativa recollida pel Reial Decret 1997/1995, sobre conservació i protecció d'hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre, a l'estar en possessió d'espècies exòtiques invasores sense autorització.


El Caragol Poma (Pomacea canaliculata) és una espècie molt invasora i nociva, que procedeix de Sud-amèrica i està considerada una de les 100 espècies més perjudicials del món. Es desplaça per l'aigua, fins i tot a contra corrent i té una gran capacitat de reproducció.

Actualment tot l'hemidelta esquerre del Delta de l'Ebre es troba infestat per la plaga. A més el cargol ha colonitzat ja 80 hectàrees del marge dret de l'Ebre. Cada any, el caragol provoca destrosses importants en cultiu de l'arròs a la zona.


En considerar les administracions implicades que l'expansió d'esta espècie pot constituir una de les principals causes de la pèrdua de biodiversitat, principalment al Parc natural del Delta de l'Ebre, es van establir diversos operatius per controlar l'expansió d'esta plaga.

Després de tenir coneixement que estos mol·luscs són utilitzats com a esquer per part de pescadors, es van establir diversos controls al litoral del Delta, i es van interceptar la setmana passada, a l'altura de la localitat de Deltebre, un vehicle el conductor del qual transportava 150 exemplars de caragol poma i cranc americà.

Per este motiu, es va procedir a aixecar acta denúncia i també es van confiscar els mol·luscs. Tots els exemplars van ser destruïts in situ en presència de tots els intervinents. 

 

Participació