Coworkers d’arreu de Catalunya es troben a Móra d’Ebre per debatre sobre el coworking rural

El participants al Coworking Day han assistit durant el dia d'avui a sessions de treball i debat en diferents indrets de la localitat

Una de les sessions de treball d'avui a Móra d'Ebre.
Una de les sessions de treball d'avui a Móra d'Ebre. | Cedida
Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:01h
Fer networking, contactar amb altres professionals, compartir experiències, col·laborar amb gent d'arreu del país, que sigue un dia productiu.... En definitiva, crear sinergies, compartir projectes, fer xarxa i créixer professionalment. Una seixantena de coworkers d'arreu de Catalunya han participat avui a la segona edició del Coworking Day, una iniciativa organitzada per l'Associació Coworking de Catalunya (COWOCAT) que enguany se celebra a Móra d'Ebre.

Durant tota la jornada, professionals vinculats al món del coworking i el teletreball s'han reunit per debatre sobre el futur i quins són els nous reptes d'esta forma d'emprenedoria que cada vegada està més arrelada als territoris rurals catalans i que, com ha destacat la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, "és ja avui en dia una eina clau per promoure l'emprenedoria i les TIC a pobles petits com els nostres, que tenen al davant el repte de fixar població i atraure perfils professionals i talent" més enllà de l'entorn urbà de les ciutats.

De fet, la gerent del CIS, Begoña Garcia, ha destacat que "el coworking rural està demostrant ser un valor afegit per al desenvolupament rural". Així, s'està treballant per obrir estos espais a estudiants universitaris que hagin de fer el seu treball de final de carrera o a estudiants de secundària, perquè es plantegin com a una opció esta forma de treball, per obrir-se camí i iniciar-se en la seua carrera professional. La fórmula, segons el director territorial d'Agricultura, Ramaderia i Pesca a les Terres de l'Ebre, Ferran Grau, "ens apropa cada vegada més al món urbà i al món rural, aparentment tan oposats. A la pràctica les TIC i el coworking estan demostrant que cada dia estem més propers, i podem fer xarxa i col·laborar i frenar, així, la despoblació que pateix l'entorn rural".

De la Ribera d'Ebre a tot el país
Com ha explicat el Consell Comarcal en una nota de premsa, a partir de l'experiència pilot de Zona Líquida de Riba-roja d'Ebre, el primer espai coworking que es va crear a l’entorn rural amb el suport tècnic comarcal, esta fórmula va guanyant adeptes i s'ha estès arreu del país a través dels grups d'acció local vinculats als ajuts Leader de Desenvolupament Rural.

Actualment ja hi ha set espais consolidats de coworking rural a tot el país, amb un dinamitzador al capdavant com a Riba-roja, i quatre espais més en procés de consolidació. Tot plegat, "el que va començar sent una manera de fomentar el teletreball al poble es consolida per teixir xarxes professionals i personals arreu del país", ha comentat el regidor de Promoció Econòmcia de Riba-roja, Josep Maria Piñol, que comparteix també la visió que "el coworking rural és una eina més per fer polítiques de promoció als pobles petits".

Durant Coworking Day hi ha hagut sessions de treball i debat en diferents indrets de Móra d'Ebre, com el castell, l'Hotel Casa del Castell o el Club Nàutic, on els assistents han tingut l'oportunitat de fer xarxa aprofitant recursos del patrimoni riberenc com és el llagut Lo Roiget d'Ascó.