El TS exigeix auditories sobre el 'Castor' a Indústria per justificar els costos de manteniment

És la resposta a un recurs presentat per la Generalitat contra l'ordre del Ministeri d'Indústria que carregava els costos del 'Castor' a la factura de la llum

Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 21:54h
El magatzem de gas Castor romàn tancat des de setembre de 2013
El magatzem de gas Castor romàn tancat des de setembre de 2013 | Arxiu
La sala Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem ha dictat un auto on demana al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme les auditories relacionades amb els treballs i costos de manteniment realitzades per l'operadora Enagás en el magatzem de gas Castor per determinar si els quantitat que es va pagar s'ajusta "a la realitat dels costos o a altres interessos".

L'alt tribunal respon al recurs presentat per la Generalitat de Catalunya contra l'Ordre del ministeri de desembre de 2014 (Orden IET/2445/2014) per la qual s'estableixen els peatges i cànons associades a la factura de la llum i on es carregaven els costos de manteniment del Castor. El govern català va demanar al Tribunal Suprem que el ministeri aportés proves documentals per acreditar els costos de manteniment del magatzem submarí.

Així, a part de les auditories el TS també reclama a Indústria que aporte copia certificada de la resolució aprovada el novembre de 2015 per la qual s'establia una retribució addicional de 253,3 MEUR i el reemborsament de les despeses d'operació i manteniment del Castor per una quantitat del 42,3 MEUR. A més, l'auto demana al ministeri dirigit ara per Luís de Guindos que notifique a la Comissió Europea el pagament a Enagás de 17,3 milions d'euros que se li van coincidir en la mateixa ordre de 2014, impugnada en este procediment.

El magatzem de gas submarí 'Castor', situat a les costes d'Alcanar i Vinaròs, roman tancat des de setembre de 2013 arran de la crisi sísmica que va provocar al iniciar les operacions.