BARCELONA WORLD

La CUP insta la Generalitat i als alcaldes a «deixar de mentir» en relació a BCN World

per Redacció, 10 de juliol de 2016 a les 09:34 |
Membres de la CUP, en la roda de presa davant l'oficina de La Caixa. | CUP
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El diputat de la CUP-CC, Sergi Saladié, ha ratificat el rebuig frontal de la CUP al Pla Director Urbanístic que ha de permetre desenvolupar el projecte de Barcelona World i ha sentenciat que “davant el nou projecte es demostra que tot plegat és fum i que l’únic objectiu és que La Caixa pugui vendre els seus terrenys, mentre la Generalitat i els alcaldes del territori van recollint currículums de gent a l’atur que van a parar a la paperera”. La formació denuncia que darrera este projecte nomé hi ha els interessos de La Caixa per vendre els terrenys.

El diputat vandellosenc s'ha preguntat “per què si el BCN World és un bon negoci La Caixa vol vendre els terrenys on s’ha de construir i no participar dels futurs beneficis”, tal com exposa en un comunicat. Este fet, demostra segons el diputat, que el projecte del “vell” i del “nou” BCN World només s’aguanta perquè la Generalitat pugui comprar els terrenys de l’entitat bancària “per salvar-els-hi els mobles”.


Saladié també s’ha preguntat retòricament perquè Junts pel Sí diu que no hi ha diners per augmentar les partides socials, tal i com demanava la CUP en el debat sobre els pressupostos, i en canvi disposa de 110 milions d’euros per poder comprar els terrenys. Un total de 400 hectàrees de terreny erm que porta vint anys abandonat després que s’expropiés als seus propietaris.

La CUP ha ratificat el seu rebuig al “nou” projecte de BCN World, tot afirmant que “tant el vell com el nou BCN World és fum”. En este sentit, Saladié ha denunciat que “la Generalitat i els alcaldes del territori estan enganyant a la ciutadania prometent milers de llocs de treball, quan no hi ha cap inversor real darrere d’este projecte”. Per este motiu, Saladié ha demanat al govern autonòmic i als ajuntaments del territori que “no enganyen més a la ciutadania venent fum”. I, ha criticat especialment als alcaldes que “diuen a la gent que porten els currículums per treballar a les obres de construcció del BCN World, quan aquests currículums van a parar a la paperera perquè no hi ha cap projecte real”.


El diputat també ha dit que la CUP no pot estar en cap cas d’acord amb el nou projecte de BCN World, perquè igual com el vell es basa en els casinos gestionats per empreses “mafioses” com el grup empresarial asiàtic Melco. I, ha criticat que ara el govern diga que es vol potenciar els centres de convencions, quan a les ciutats del voltant hi ha grans instal·lacions infrautilitzades que poden servir a tal efecte, com és el cas de Tarragona i Reus.

Per últim, Saladié ha dit que “la Generalitat no pot ser un administrador de finques i tampoc podem permetre que amb diners públics es face un rescat financer encobert a La Caixa”.

 

Participació