LGTeBre celebra el seu primer aniversari amb un cinefòrum sobre la transsexualitat a Cap Verd

La projecció serà este dissabte i comptarà amb una xerrada-debat a càrrec d'un dels codirectors, Marc Serena

Fotograma de Tchindas.
Fotograma de Tchindas. | Cedida
Redacció
05 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:35h

Fotograma de Tchindas. Foto: Cedida


L’Associació de Lesbianes, Gais, Transgèneres, Bisexuals i Intersexuals de les Terres de l’Ebre (LGTeBre) cebrarà este dissabte el seu primer aniversari amb la projecció d’un dels documentals més poètics sobre la comunitat gai i lèsbica de la república insular de Cap Verd, a la costa occidental del continent africà. Es tracta de Tchindas, un film co-dirigit pel cineasta barceloní Pablo García Pérez de Lara i l’escriptor manresà Marc Serena que explica les interioritats de les tchindas, la comunitat de transsexuals de Säo Vicente que cada any organitzen i celebren el carnaval amb l’ajut de tota la població. El nom de Tchindas ve de Tchinda Andrade,  una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari com a transsexual.

São Vicente és la segona illa més poblada de Cap Verd, país natal de la cantant Césaria Évora, la música de la qual impregna tot el documental, i un dels pocs llocs de l’Àfrica on l’homosexualitat i la transsexualitat no estan penalitzades pel govern o la religió. 

Lo Pati - Centre d’Art de les Terres de l’Ebre acollirà la projecció del film a les 20 hores. L'aportació per l'entrada serà de 3 euros. En cabar el documental hi haurà una xerrada/debat amb el seu codirector, Marc Serena. El documental ha estat nominat als premis Gaudí i premiada a l’Outfest de Los Ángeles entre molts altres festivals.

Precisament s’ha escollit este documental perquè exposa com a Cap Verd, les persones transsexuals i en general tots els membres de la comunitat LGTBI són tractades amb el respecte que es mereixen, cosa que no passa en d’altres països suposadament més desenvolupats.