La majoria d'estudiants morts a l'accident de Freginals eren de la UB

Redacció
20 de març del 2016
Actualitzat a les 17:58h
El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha pogut parlar amb alguns dels estudiants que anàven al bus, a Tortosa.
El rector de la UB, Dídac Ramírez, ha pogut parlar amb alguns dels estudiants que anàven al bus, a Tortosa. | Sílvia Berbís
El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, s’ha desplaçat fins a Tortosa on es troba el centre de coordinació d’emergències i d’atenció a les víctimes. Segons ha explicat Ramírez, l’excursió havia estat organitzada per l’Associació European Estudents Network, que integra les universitats de la UB, la UPC, la UAB i la Pompeu Fabra. “El destí ha fet que el bus que ha tingut l’accident fos el que viatjaven els estudiants de la UB. No sabem ara mateix si tots son de la UB perquè a l’hora de tornar es veu que alguns estudiants han canviat de bus i no sabem exactament quants”, ha detallat.

Tanmateix, tot apunta que la majoria d’estudiants morts pertanyien a la UB, segons ha constatat el seu rector. Ramírez també ha pogut parlar amb alguns dels il·lesos, que es troben al centre d’atenció que s’ha obert a l’Hotel Corona de Tortosa: “acabo de visitar alguns estudiants que estaven atenent, que han sortit il·lesos o amb petites ferides. Tots ells estan en la contradicció interna conscient que potser el que viatjava al costat ha mort i ells s’han salvat”, ha expressat.

La UB “s’ha posat a disposició dels consolats, de la conselleria de Governació, Conselleria Universitats i Exteriors, per gestionar tot el que s’hagi de fer per retornar les víctimes a casa seva”. “Expressem el condol per totes les famílies. Estem parlant únicament d’un número, però darrera d’aquest número hi haurà molt dolor. La UB està amb aquestes persones i els hi transmet el seu més sentit condol”, ha expressat el rector de la UB.