El XXII Concurs de Vins de Móra la Nova ja té guanyadors

Redacció
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:28h
El jurat del XXII Concurs de Vins de Móra la Nova, format per enòlegs, productors, professors, estudiants i membres de l’associació 'La Fil·loxera', ha donat a conèixer avui els vins guanyadors, després d’analitzar i puntuar els 85 vins que van participar en el tast del certamen el passat 20 de maig.

En la categoria de vins joves (collita de 2014), els vins negres guanyadors han estat en primer lloc Perdigons (DO Terra Alta), del Celler Vins Perdigons; en segon lloc, XYZ (DO Montsant), del Celler Aibar Darmós; i en tercer lloc Mims Jove (DO Tarragona), del Celler Molí de Rué. Els vins blancs joves premiats han estat en primer lloc Rosa la Guapa (vi no inscrit a cap DO), del Celler Mas la Caçadora; en segon lloc Camí de Sirga muscat (DO Tarragona), del Celler Pedrola; i en tercer lloc Casa Mariol (DO Terra Alta), del Celler Casa Mariol. Per últim, els vins rosats guanyadors han estat La Formiga (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa, en primera posició; Vallmajor (DO Terra Alta), del Celler Batea, en segona posició; i Mussefres (DO Montsant), de l’Agrícola de la Serra d’Almos, en tercera posició.

Pel que fa als vins criança (collita de 2012 i 2013), els vins negres premiats han estat en primer lloc Clònic Vinyes Velles de Carinyena (DO Montsant), del Celler Cedó Anguera; en segon lloc Mussefres Selecció (DO Montsant), de l’Agrícola de la Serra d’Almos; i en tercer lloc Les Sorts Sycar (DO Montsant), del Celler El Masroig. En vins blancs criança, els premiats han estat Vall Excels (DO Terra Alta), de l’Agrícola de Corbera d’Ebre, en primera posició; Glau-K (DO Terra Alta), de l’Escola Agrària de Gandesa, en segona posició; i Les Sorts Blanc (DO Montsant), del Celler El Masroig, en tercera posició.

En la categoria de vins negres reserva (collita de 2011 i anteriors), els premiats han estat en primer lloc Les Sorts Vinyes Velles (DO Montsant), del Celler El Masroig; en segon lloc Vinyes Josep (DOQ Priorat), del Celler Solà Clàssic; i en tercer lloc L’Aube (DO Terra Alta), del Celler Batea.

Els vins guanyadors en l’apartat de dolços-licorosos han estat Fosca (vi no inscrit a cap DO), del Celler Mas la Caçadora, en primera posició; Sol i Serena (vi no inscrit a cap  DO), del Celler Molí de Rué, en segona posició; i Clara (vi no inscrit a cap DO), del Celler Mas la Caçadora, en tercera posició. Pel que fa als vins escumosos, els premiats han estat en primer lloc Camí de Sirga (DO Tarragona), del Celler Pedrola; en segon lloc Nakens (DO Terra Alta), de l’Agrícola de Corbera d’Ebre; i en tercer lloc La Perla Negra (vi no inscrit a cap DO), del Celler Mas la Caçadora.

Com cada any, el lliurament dels premis tindrà lloc en el decurs de l’acte d’inauguració de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova, que enguany arribarà a la seva 184a edició i se celebrarà entre els dies 22 i 25 d’octubre.