Rutes pels parcs dels Ports i el Delta de l'Ebre, a només un clic amb Street View

per Redacció, Terres de l'Ebre | 28 de març de 2015 a les 20:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les rutes discorren per més de 150 km de senders i s'han pres 200.000 fotografies. Foto: Govern de la Generalitat


Des d’este cap de setmana, ja són visibles en format street view i es poden recórrer virtualment dins Google Maps un total de 21 rutes de senderisme pels Parcs de Catalunya, entre ells els Ports i el Delta de l’Ebre, i també Aigüestortes i Estany de Sant Maurici; Alt Pirineu; Cadí-Moixeró; Pedraforca; Cap de Creus; Montgrí i Illes Medes; l’Albera i Serra de Montsant. Els senders i les imatges que oferixen estos entorns privilegiats han estat gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica (Trekker) de Google.


La publicació és la culminació del projecte de digitalització desenvolupat des del mes de maig de 2014 fins ara amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni natural i paisatgístic dels espais protegits de Catalunya. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Departament d’Agricultura i el personal tècnic dels Parcs de Catalunya (que aporten el coneixement sobre les rutes i els indrets amb major valor i biodiversitat dels Parcs), el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació i, finalment, el personal tècnic de Google que aporta la tecnologia trekker i la cessió dels equips que fan possible la publicació de les rutes a la plataforma Google maps en format street view.
 

Tecnologia Trekker
Google Street View oferix l’accés virtual a les 21 rutes de senderisme pels Parcs de Catalunya gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no pot accedir.

 

Esta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents. Foto: Govern

Físicament, el Trekker és una ‘motxilla’ d’1,2 metres i 18 kilos de pes, que du incorporada una càmera amb 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Estes imatges, un cop processades, s’incorporen a Street View, disponible dins Google Maps. Esta tecnologia revolucionària, que forma part del projecte de digitalització global del planeta de Google, està permetent que tothom puga accedir virtualment als indrets més espectaculars, remots i de difícil accés del món a través d’un ordinador, i obre les portes a possibilitats de promoció d’espais d’interès turístic, paisatgístic i cultural inimaginables fins fa molt poc temps.

5 setmanes de rodatge, 150 km i més de 200.000 fotos
El projecte de ‘visualització’ en format Street view de les rutes pels Parcs de Catalunya s’ha desenvolupat des del passat mes de maig fins ara. La gravació de les imatges es va prolongar durant 5 setmanes, entre juliol i agost de 2014 (aprofitant la bona climatologia a l’estiu per aconseguir les millors imatges), durant les quals es van recórrer més de 150 km de senders al llarg de les principals rutes que recorren els Parcs de Catalunya.
 
Durant el projecte, es van prendre més de 200.000 imatges que posteriorment s’han digitalitzat per publicar les 21 rutes. Les rutes dels Parcs dels Ports i el Delta són estes:

- Mas de Barró
 
- Roca Llisa
 
- Racó d’en Marc
 
- Bassa de les Olles
 
- Riumar – el Garxal
 
- Ruta del Roure Reboll i la Teixeda

 

Participació