Esquerra demana al govern espanyol el desmantellament del Castor i una auditoria del cost

Les demandes formen part de les esmenes presentades a la modificació de la Llei del Sector d’Hidrocarburs

per Redacció , 18 de març de 2015 a les 19:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup parlamentari d’Esquerra al Congrés de Diputats ha presentat diverses esmenes al Projecte de Llei pel que modificava la Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del Sector d’Hidrocarburs, i pel qual es regulen determinades mesures tributàries i no tributàries en relació amb l’exploració, investigació i explotació d’hidrocarburs.  A més a més de rebutjar la legalització del fràcking, el grup d’Esquerra demana introduir a la llei, mitjançant dos disposicions addicionals,  el desmantellament del projecte Castor, i que es face una auditoria pública del cost del projecte.

La primera esmena demana al govern espanyol decretar la paralització definitiva del projecte Castor i que en el termini de tres mesos presente les mesures necessàries per portar a terme el total desmantellament. El diputat Alfred Bosch ha manifestat que “el risc que s’ha assumit per als ecosistemes, per al turisme i per les mateixes poblacions de la zona ha estat greu, però és una temeritat injustificable seguir mantenint el Castor en l’estat actual”. Bosch ha afegit que  “els centenars de terratrèmols són un avís de vida o mort, i per tant l’enterrar per sempre més el Castor no és una decisió política o del sector gasístic, sinó una decisió de seguretat que no ens cansarem de demanar”.


La segona esmena d’Esquerra demana que el Govern, en el termini de tres mesos, encarregue a un organisme independent la realització d’un auditoria pública sobre el cost del projecte Castor. I que en el termini de sis mesos, el Govern presente esta auditoria al Congrés dels Diputats, motivant les propostes de resolució pertinents.

Alfred Bosch s’ha mostrat indignat perquè fins ara no s’ha justificat de manera fefaent la despesa del projecte Castor per la qual s’ha indemnitzat Florentino Pérez. Bosch ha manifestat que “un projecte que havia de costar uns 500 milions ha acabat costant 1.300 milions, segons diu Florentino. Però Florentino no ha justificat que s’hagi gastat aquests diners i és molt sorprenent que el Govern li hagi pagat més de 1.300 milions sense abans contrastar si se’ls ha gastat i com ho ha fet”.

 

Participació