Zaid Ait Malek no falla a la Cameta Coixa, arrencada de la Copa Catalana

Ragna Debats s'imposa en dones a la cursa, amb sortida al castell de Miravet i del Circuit Terres de l'Ebre

Redacció
23 de febrer del 2015
Actualitzat a les 19:47h
Zaid Ait Malek, guanyador de la Cameta Coixa
Zaid Ait Malek, guanyador de la Cameta Coixa | Toni Calderon

Zaid Ait Malek, guanyador de la Cursa de la Cameta Coixa Foto: Toni Calderon

Zaid Ait Malek, un dels corredors d'elit a nivell mundial, era el gran atractiu de la Cursa de la Cameta Coixa de Miravet, prova amb la qual s'iniciava la Copa Catalana de l'especialitat. El corredor originari d'Imilchil, al Marroc, que l'any passat va guanyar la Mattherhorn Ultraks de la Copa del Món, no va fallar a la prova de la Ribera d'Ebre i es va imposar per davant de Cristóbal Adell i Kiko Martí. En dones, l'atleta local Ragna Debats també va complir els pronòstics i es va anotar la primera victòria a la Copa Catalana de Curses de Muntanya.

La Cursa de la Cameta Coixa, que arribava a la setena edició, també puntuava per al Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. Sortia de l'interior del castell de Miravet, un dels monuments més emblemàtics del país, i tenia una distància total de 21 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell acumulat. A més, passava per altres elements del patrimoni i paisatge ebrenc com el Camí de Sirga o una talaia àrab, punt més alt de la prova amb 340 metres.

Zaid Ait Malek va vèncer a Miravet amb un temps de d'1 hora, 51 minuts i 1 segon. Va tenir un marge còmode d'1 minut i 1 mig respecte Cristóbal Adell mentre que Kiko Martí va ser tercer amb 1:54:06. Andreu Simon, David Coma i Pere Aurell –que debutava com a corredor de Club Cameta Coixa- van ser quart, cinquè i sisè amb pocs segons de distància.

En dones, les corredores ebrenques van copar el podi. Ragna Debats, que també s'estrenava com a corredora del CEM Cameta Coixa, va vèncer amb un temps de 2:31:25. El podi el van completar Gemma Colomé i Judit Lamas, ambdues del CE Refalgarí.

La segona prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC serà el Trail Montroig Extrem que es disputarà el 22 de març organizat pel Club Esportiu Pedala.cat