L’Ajuntament d’Amposta reclama als bancs que posen en lloguer social cent pisos buits

Redacció
26 de gener del 2015
Actualitzat el 27 de gener a les 16:23h
La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta ha entrat en la segona fase del protocol per aplicar sancions a les entitats financeres que tinguen habitatges desocupats a la ciutat, com a mesura de pressió per tal que els destinen al lloguer social per a les famílies amb dificultats. Actualment s’han identificat aproximadament 100 pisos desocupats, és a dir, que en els darrers dos anys no han estat donats d’alta per al subministrament d’aigua potable.

Així, s’ha començat el procediment per comunicar a les entitats bancàries que en un termini màxim de dos mesos justifiquen que l’habitatge està ocupat. L’Ajuntament facilitarà a les entitats bancàries informació de famílies que estarien interessades d'ocupar estos habitatges mitjançant un contracte de lloguer social.

En el cas que la propietat no haja justificat a l’Ajuntament que l’habitatge està ocupat, es declararà l’incompliment de la funció social de la propietat i es podran acordar la imposició de fins tres multes coercitives, amb un mínim de quinze dies naturals de separació entre elles. A més, la regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, ha anunciat que s’està treballant per aprovar en els propers mesos una taxa per incoació de l’expedient, de manera que “les entitats bancàries, a més d’afrontar les multes que corresponguen si no posen els pisos en lloguer social, hauran de pagar igualment una taxa que l’Ajuntament els hi imposarà per posar en marxa l’expedient”.

D’altra banda, tal com ha volgut puntualitzar la regidora, “pretenem també que les famílies amb dificultats, que reben prestacions econòmiques de l’administració i que ocupen de manera irregular algun pis, entren al circuit normalitzat de lloguer encara que siga amb un import molt baix com és el cas del lloguer social”.