Més de 450 corredors participen a la Cursa del Pastisset de Benifallet

Redacció
25 de gener del 2015
Actualitzat a les 21:15h
Ha estat la segona prova del calendari del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre.
Ha estat la segona prova del calendari del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. | Cedida

Kiko Martí, de l'Associació Esportiva Diedre, i Estefania Barreda, del Maestrazgo-Canyero's BAF, s'han imposat avui en la sisena edició de la Cursa del Pastisset de Benifallet de 26,8  km, la segona prova del calendari del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre. Esta prova enguany estrenava nou recorregut amb un circuit privilegiat per la Serra de Cardó i en total, hi han participat més de 450 atletes.

Martí, que ha fet un temps de 2:36:18, ha estat també el que ha fet el tram vertical més ràpid. En segona posició ha entrat Juanmma Oviedo, del Montañeros de Aragón, amb 2:37:58, i en tercer lloc Albert Giné, del Trail Roquetes, amb 2:41:38. Per la seua banda, Barreda ha fet el recorregut amb una marca de 3:13:20. L'han seguit en l'absolut femení, Gemma Colomé, del Team Flowers Lo Corriol, amb 3:18:41, i Maria Elena Ferreres, de la UEC Tortosa, amb 3:32:48. Pel que fa a la cursa Júnior, el vencedor ha estat Youssef Abaghad, de la UEC Tortosa, amb un temps d'1:26:53; Bryan Porras, del Runnersworld Tarragona, ha entrat en segon lloc amb una marca d'1:41:15, i en tercera posició ho ha fet Jaume Adell del BTT Montbike Amposta, amb 1:43:50.

Pel que fa a la resta de categories, el primer classificat Màster masculí ha estat Josep Lluís Rubio, seguit de Victoriano Arazo i Natxo Bolta. La primera classificada en aquesta categoria, Montse de l'Àguila, de la UEC Tortosa. Pel que fa als veterans, els tres primers classificats han estat, Joan Farnós, Adolf Aguiló i Juan Carlos Ondiviela, i Ana Belen Balagué, Maria Reyes Valero i Sònia Ventura, respectivament, en masculí i femení. Quant als sèniors, Xavi Alquezar, Ahmed el Qayed i Víctor Agreda han estat els tres primers homes, i Sílvia Puigarnau, Sandra Burgues i Giulia Portaluri, les que han fet el podi femení. Finalment, en sub-23, s'han imposat Gerard Marsal, Sergi Matamoros i Cristian Gisbert. Quant al la Marxa, el primer en fer tot el recorregut de 14,5 Km ha estat Jordi Pifarre Arbos.

Caire solidari

‘Lo Pastiset’ ha tornat a tenir un accent clarament solidari, amb la fundació ‘Esport Solidari Internacional’, amb donació de material esportiu i, com a novetat, s'ha col·laborat amb la Lliga contra el càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb diferents iniciatives com la venda de polseres ‘lo pastisset solidari’. El beneficis obtinguts aniran a parar a l'Oncolliga de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Durant tota la jornada hi ha hagut activitats per als més petits.

L'organització, Fent Sendera, ha agraït el suport a la cursa de l'Ajuntament de Benifallet i també de l'Associació de Dones Meravelles, que han estat les encarregades de cuinar el recapte per als participants. També s'ha reconegut al Trail Tàrraco per ser l'equip més nombrós de la cursa.