L’empresari ampostí Ripollés nega davant el jutge Ruz conèixer Jordi Pujol Ferrusola

La Sexta emet la seua declaració davant seu judicial en el cas que investiga el patrimoni del fill de l'expresident de la Generalitat

Redacció
17 de gener del 2015
Actualitzat el 30 de gener a les 20:25h
Captura de pantalla de la peça informativa de La Sexta, amb les declaracions de Ripollés.
Captura de pantalla de la peça informativa de La Sexta, amb les declaracions de Ripollés.

L’empresari ampostí Juan Luis Ripollés va negar davant el jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz conèixer el fill primogènit de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, el qual està sent investigat per presumptes delictes de blanqueig de capital i contra la Hisenda Pública. La declaració de Ripollés, un de la vintena d’empresaris citats com a testimonis en la investigació que tracta d’esbrinar la procedència del patrimoni del fill de l’expresident català, s’ha filtrat esta setmana a la Sexta, que ha emès en exclusiva la seua veu enregistrada, junt a la d’altres testimonis, a l’informatiu. “No sé qui és, no l’he vist en la meua vida”, són algunes de les  paraules que va pronunciar Ripollés en seu judicial.

La citació de Ripollés responia al fet que un informe de la Unitat de Deliqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha relacionat tota una xarxa de grups empresarials promotors del macroprojecte urbanístic de Los Merinos, a Ronda (Màlaga), - que contemplava una macroactuació urbanística que incloïa la construcció de tres camps de golf, 800 xalets i diversos hotels de luxe-, amb la trama de corrupció Pujol Ferrusola. Així, este document apunta a la possible derivació de diners al patrimoni personal de Pujol Ferrusola per part de tot un entramat de societats que giren entorn a Promociones Club de Campo i Golf de Ronda, al consell d’administració de la qual hi havia Ripollés -també hi va figurar l’exalcalde d’Amposta Joan Maria Roig-.L'informe apunta que les societats FCC i grup Copisa (Promociones Club de Campo y Golf de Ronda S.L.) de forma indirecta haurien derivat cabals milionaris al patrimoni personal de Jordi Pujol Ferrusola en els darrers anys.

Ripollés va ser citat com a mitjancer en l’operació de venda a la constructora Copisa de la finca de Los Merinos. En este sentit, el document de la UDEF explica que “les negociacions les va portar en exclusiva per part de Copisa Juan Ripollés, estant present el declarant en la signatura de l’escriptura”. Pujol Ferrusola hauria facturat un total d’1,1 milions d’euros a Copisa per la seua suposada participació en la compravenda. Malgrat tot, l’empresari  ampostí ha negat conèixe’l, com també ha fet la resta d’empresaris citats pel jutge Ruz, que afirmen no haver-lo vist mai, o si de cas per la tele.