PIMEC també recela de la ràpida indemnització al Castor

La patronal de les petites i mitjanes empreses es queixa de la diferència de tracte amb les grans empreses per part del govern espanyol

Redacció
10 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:07h
La patronal de les petites i mitjanes empreses PIMEC Tarragona assenyala que la ràpida actuació del govern estatal per indemnitzar l’empresa Escal UGS, propietària del projecte Castor, ha generat malestar en les pimes.

Un mes després que el Consell de Ministres aprovés el pagament d’una indemnització de 1.350 milions d’euros ja es va fer efectiva.

La patronal entén que la resolució del cas Castor no ha estat justa. Josep-Joaquim Sendra, president de PIMEC Tarragona, denuncia que “les compensacions econòmiques a les grans empreses implicades contrasta amb què encara s’han d’analitzar i compensar els afectats de la zona”. En este sentit, ha afegit que esta operació és una mostra més del tracte que reben algunes grans empreses, en detriment de les pimes: “no pot ser que hi haja tanta pressa per indemnitzar als promotors de Castor i que no s’hagen tingut en consideració ni els ciutadans ni les empreses locals que han patit les conseqüències d’este projecte”.

Seguint esta mateixa línia, la patronal vol deixar palès que quan una pime posa en marxa un projecte de negoci i no li funciona bé, el govern mai està al darrere per minvar els efectes. Amb tot, les pimes han de seguir suportant la morositat per part de les AP i les grans empreses. En este sentit Sendra rebla que és “inadmissible que els únics que paguen les conseqüències siguen les pimes i els ciutadans afectats de la zona”, assenyala Josep-Joaquim Sendra.