Ascó liquidarà el deute municipal de 2,1 M€ abans que acabe l'any

El ple del consistori de la Ribera d'Ebre aprova un pressupost de 14 M€ pel 2015

Redacció
06 de novembre del 2014
Actualitzat el 08 de novembre a les 10:34h
L'Ajuntament d'Ascó, que mantenia un deute públic de 2.1 M€ (un 15,36 % dels ingressos), liquidarà la totalitat d’esta quantitat abans que finalitze l’any. Un fet que generarà un estalvi net de 454.000 euros anuals, tenint en compte que el consistori deixarà d’assumir interessos (113.000 euros l’any 2014) i també les quotes periòdiques d’amortització (341.000 euros en l’exercici actual).

El ple municipal d’Ascó va aprovar ahir esta decisió amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU i PSC) i el vot contrari de l’oposició (IA-FIC) als comptes municipals de l’any 2015.

L’amortització total del deute és un dels principals aspectes dels pressupostos municipals pel 2015, que inclouen una previsió d’ingressos de 14,25 M€, un 2,58 % més que l’exercici anterior. Un 31 % dels quals aproximadament es destinaran a inversions, un 21 % a les despeses generals i manteniment, un 21 % al capítol de personal, un 14 % a subvencions -que es mantenen respecte l’any 2014- i un altre 14 % a transferències als altres organismes municipals que es nodrixen del pressupost de l’Ajuntament.

El capítol d’inversions preveu l’inici de la construcció d’un nou complex lúdic que contindrà unes piscines cobertes i un alberg municipal, esta darrera actuació va ser la més votada en l’edició 2013 dels pressupostos participatius. Precisament una de les inversions previstes de major envergadura és este procés participatiu, actualment en marxa i a través del qual els veïns majors de 16 anys poden decidir el futur de 500.000 euros del capítol d’inversions. A més a més, el pressupost municipal 2015 preveu la restauració de la torre del castell d’Ascó amb el doble objectiu de frenar-ne definitivament la degradació i fer-la visitable, així com la reforma del carrer Castell, com a continuació de les diferents actuacions per reformar el nucli antic que està duent a terme el consistori en els darrers anys.

Les taxes municipals es mantenen un any més congelades, de la mateixa manera que les subvencions a associacions i particulars. El pressupost municipal íntegre es podrà consultar al web municipal www.asco.cat des d’avui mateix.