1 de 10
PREMIS

Una carnisseria centenària de Camarles, premiada per la millor botifarra d'ou de Catalunya

Glòria Curto, vencedora de la novena edició del Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Artesana, regenta Paulo de Camarles, fundada el 1910

Glòria Curto elabora la millor botifarra d'ou tradicional de Catalunya a Camarles | Fundació Oficis de la Carn
per Aguaita.cat, Camarles | 9 de febrer de 2024 a les 17:19 |
La millor botifarra d'ou tradicional de Catalunya d'enguany es troba al Baix Ebre, a la carnisseria de Glòria Curto, Paulo de Camarles. .

Des de la seua botiga centenària, Curto ha guanyat amb una botifarra "elaborada amb productes de qualitat que segueix la recepta familiar que em li ensenyar el seu pare i que amb els anys hem anat millorant sense perdre l'essència inicial", ha explicat. La carnissera opté este premi i el sent com "un reconeixement al treball que fan en Paulo de Camarles i a la trajectòria del negoci, que va obrir el 1910". 


En la categoria de botifarra singular, Alemany ha presentat una botifarra d'ou amb salsafí de Girona –arrel sembrada tradicionalment en esta àrea del Mediterrani– i carxofa. El guanyador va utilitzarestos dos productes de "proximitat i de temporada" amb l'objectiu de "traslladar al consumidor l'essència dels plats tradicionals i dels productes del nostre territori més proper".  2021, la seva xarcuteria també va ser guardonada en la mateixa categoria.

En la novena edició d'este concurs, organitzat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, s'han presentat 34 botifarres en la categoria Artesana Tradicional, i 25, en la d'Artesana Singular, procedents de 20 comarques de Catalunya com cada Dijous Llarder. 


En un comunicat, el president d'Oficis de la Carn, Pròsper Puig, valora que, a través del concurs, "la botifarra d'ou s'hagi anat consolidant com una icona gastronòmica de Carnaval fins i tot a les zones on no hi havia tanta tradició". I, Josep Dolcet, secretari del jurat, afirma que estos embotits "han assolit un nivell de consolidació qualitatiu", i que les botifarres singulars presentades demostren una "evolució significativa en la imaginació i la recerca de nous sabors". 

Premiats 

Millor 'Botifarra d'Ou' Tradicional

Primera posició: Glòria Curto – La Carnisseria del Paulo, Camarles.


Segona posició: Carles Escofet - Escofet Oliver, Barcelona.

Millor 'Botifarra d'Ou' Singular:

Primera posició: Xavier Alemany - Carnisseria Alemany, Girona ('botifarra d'ou' amb salsafins i carxofes).

Segona posició: Manel Martín - Sabors amb Origen, Móra d'Ebre ('botifarra d'ou' amb clotxa).

 

Participació