Junts vota en contra de la compra de l’edifici de l’antiga Caixa Tarragona per part de la Diputació

Roigé critica que la Diputació centri totes les inversions a la ciutat i no aposte per un equilibri territorial

La diputada de Junts a la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, durant una intervernció en sessió plenaria
La diputada de Junts a la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, durant una intervernció en sessió plenaria | ACN
Aguaita.cat
09 de febrer del 2024
Actualitzat a la 13:18h
Junts ha estat l’únic grup que ha votatencontra del modificatiu de crèdit aprovat este divendres en el ple de la DiputaciódeTarragona i que ha de permetre la compral’edifici de l’antigaCaixaTarragona. La diputada tortosina, MeritxellRoigé, ha manifestat que l’edifici no hauria de ser “una prioritat” per a l’ens i ha qüestionat els recursos que s’estan destinant a la ciutat, referint-se a les actuacions que també es preveuen a la Savinosa i a la Tabacalera. “Estem tornant a un model del segle passat, amb una Diputació més centralitzada que mai que s’allunya del concepte d’equilibri territorial”, ha denunciat Roigé, qui ha recordat que mentre s’adquireix més patrimoni a Tarragona no hi ha pressupost per adquirir una seu a Tortosa.

Roigé ha manifestat que la Diputació de Tarragona “dona serveis i aglutina a tres territoris ben diferenciats i amb necessitats i inquietuds ben diferents”, referint-se al Camp de Tarragona, les Terresdel’Ebre i el Baix Penedès. Per aquest motiu, ha afirmat que “quan es parla d’operacions d’aquesta magnitud s’han de valorar no només pensant en aquesta actuació concreta, sinó amb mires més altes pensant amb les prioritats i les necessitats del conjunt del territori”.

Des del partit, han criticat algunes de les inversions previstes a la ciutat de Tarragona. Entre elles, destaquen els més de 10milionsd’euros previstos a l’edifici de l’antigaCaixaTarragona, els 50milions d’euros a la Savinosa i els 10milionsd’euros a l’edifici de la Tabacalera.

Unes quanties que contrasten, segons Junts, amb la situació que es viu a les Terres de l’Ebre, on “no hi ha ni un euro consignat al pressupost per adquirir una seu a Tortosa”. També han denunciat que l’actual govern de la Diputació “ja ha rebutjat una moció del partit per crear una seu de l’ens provincial al Baix Penedès, que permetria continuar descentralitzant serveis en aquesta comarca”.

Per la seua banda, el diputat de Junts i primer tinent d’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha afegit que abans d’invertir adquirint més patrimoni a la ciutat de Tarragona cal assegurar que es tenen garantides totes les necessitats al territori. Per este motiu, des del partit han subratllat que “ara no és el moment” de continuar invertint amb més patrimoni, sinó que la Diputació de Tarragona s’hauria de centrar “especialment” en els municipis més petits, “sense oblidar el conjunt de la demarcació amb inversions territorialitzades basades en l’equilibri territorial”.