1 de 10
recursos hídrics

L'ACA impulsa la construcció de dos punts de control d'aigües subterrànies a les Cases d'Alcanar

Adjudicat el contracte per a la redacció del projecte constructiu d'instal·lació de catorze punts a deu comarques catalanes

Imatge d'arxiu del passeig de les Cases d'Alcanar. | Cedida
per Redacció, Alcanar | 7 de desembre de 2023 a les 12:53 |
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte per a la redacció del projecte constructiu d'instal·lació de catorze punts de control en tretze emplaçaments que corresponen a deu comarques catalanes, entre els quals n'hi haurà dos a les Cases d'Alcanar. La resta estaran a Capmany (Alt Empordà), Olot (Garrotxa), Súria (Bages), Cardona (Bages), Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), Torrelavit (Alt Penedès), Piera (Anoia), Vacarisses (Vallès Occidental), Moià (Moianès), Calaf (Anoia) i Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). L'import per a la redacció del projecte és superior als 45.300 euros. Es preveu un termini de nou mesos per a poder disposar del projecte constructiu per a la instal·lació dels piezòmetres.

L'actuació permetrà que es redefinisca i es complemente l'actual xarxa piezomètrica amb la perforació de nous punts de control, de forma que totes les masses d'aigua disposen de la informació necessària per ser valorades des del punt de vista quantitatiu, tal i com requerix la Directiva marc de l'aigua. La informació és vital per conèixer l'estat i evolució de les masses d'aigua subterrànies que són reserves estratègiques, especialment en temps d'escassetat d'aigua.


L'Agència Catalana de l'Aigua té establerta una xarxa definida, amb prop de 380 punts de control, en alguns dels aqüífers de les conques internes de Catalunya, on es mesura de manera periòdica el nivell d'aigua subterrània. Esta xarxa ha permès valorar l'evolució dels nivells piezomètrics en aqüífers i determinar l'estat quantitatiu de les masses d'aigua subterrànies. Els nous, quan estiguen en servei, permetran ampliar el coneixement sobre alguns àmbits territorials amb aqüífers on la informació és escàs o nul, la qual cosa impossibilita analitzar-ne l'estat quantitatiu.

 

 

Arxivat a:
Medi ambient, Alcanar, ACA, aigua
Participació